بازدید:۸۳۹
طبق نظر آیتالله خامنهای، دوچرخهسواری برای دختران و بانوان در مجامع عمومی و در منظر نامحرم، موجب جلب نظر مردان و احتمال به فساد کشیده شدن اجتماع است و مخالف عفت بانوان میباشد. از این رو، توصیه میشود که این کار ترک شود. اما در صورتی که دوچرخهسواری در مکانهای خصوصی و دور از چشم نامحرمان باشد، فینفسه اشکالی ندارد.
به گزارش صدآنلاین، از سوی دیگر، طبق ماده ۲ قانون مجازات اسلامی، هرگونه عملی که جرم تلقی شود، باید در قوانین مشخص باشد. تا به امروز هیچ قانون خاصی برای ممنوعیت دوچرخهسواری بانوان وجود ندارد. همچنین طبق نظریه قوهقضائیه، دوچرخهسواری زنان در خیابانهای عمومی نه جرم است و نه مجازاتی برای آن در نظر گرفته شده است.
نظر مراجع تقلید در خصوص دوچرخهسواری زنان:
- آیتالله خامنهای: دوچرخهسواری برای بانوان در مجامع عمومی و در معرض دید نامحرم حرام است. اگر این عمل در مکانهای خصوصی یا در شرایطی که هیچگونه مفسدهای نداشته باشد انجام شود، جایز است.
- آیتالله مکارم شیرازی: دوچرخهسواری برای زنان در صورتی که مفسدهای نداشته باشد، مجاز است، اما باید از خطرات احتمالی پرهیز کرد.
- آیتالله صافی گلپایگانی: دوچرخهسواری زنان در معابر عمومی، حتی با حجاب شرعی، خلاف شخصیت اسلامی زن و در معرض فساد و فحشا است.
- آیتالله سیستانی: اگر دوچرخهسواری زنان در معرض دید نامحرم و تحریککننده باشد، جایز نیست.
- آیتالله بهجت: هر عملی که زمینه فساد و گناه در جامعه را فراهم کند، حرام است.
- آیتالله نوری همدانی: باید طبق قوانین کشور عمل کرد.
دوچرخهسواری زنان موضوعی پیچیده است که در نظر مراجع تقلید، بستگی به شرایط مختلف دارد. در صورتی که این فعالیت در شرایطی انجام شود که موجب تحریک شهوت یا فساد نشود، در مکانهای خصوصی و با رعایت حجاب شرعی، اشکالی ندارد. اما دوچرخهسواری در معابر عمومی که در معرض دید نامحرم باشد، میتواند مشکلات اخلاقی و اجتماعی بهدنبال داشته باشد و توصیه میشود از آن پرهیز شود.