علی لاریجانی در یک مصاحبه رسمی نکات کم سابقه ای در خصوص مذاکره با آمریکا گفت. وی در این رابطه تصریح کرد: آقای کیسنجر گفته بود الان یک قطعنامه بدهید. پس معلوم است که تلقّیتان این بوده، اینجا شما مشکلی پیدا کردید یک جای دیگری باید تلافی دربیاورید. من تحرکی که الان کشورهای اروپایی دارند ایجاد میکنند برای قطعنامه در آژانس را از این سنخ میبینم. درواقع دنبال یک رفتار نیشگونانه نسبت به ایران هستند که ما چون در آنجا مثلاً موفق نشدیم به شما ضربه بزنیم یک جای دیگر به شما ضربه میزنیم.
واکاوی متن قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام و پاسخ تهران
همانطور که از قبل هم قابل پیشبینی بود، روز پنجشنبه هفته گذشته قطعنامه ضدایرانی سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و انگلستان) با حمایت سیاسی ایالات متحده آمریکا در شورای حکام تصویب شد. به نوشته ایرنا، در این قطعنامه که با ۱۹ رأی موافق، ۱۲ رأی ممتنع و سه رأی مخالف (چین، روسیه و بورکینافاسو) به تصویب رسید، بدون اشاره به همکاریهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حلوفصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.
قطعنامه سیاسی و غیرسازنده سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، آلمان و ایالات متحده آمریکا علیه برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان در حالی به تائید شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسید که ۱۵ کشور از این سند حمایت نکردند.
سید محمدکاظم سجادپور در یادداشتی می نویسد: چگونه میتوان به قدرت رسیدن ترامپ را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد؟ در پاسخ باید سه موضوع مستقل و در عین حال بههم پیوسته را بررسی کرد: «ماهیت مبارزات انتخاباتی اخیر آمریکا»، «معنای پیروزی ترامپ» و «مسیر پیشرو».
نیویورکتایمز مدعی شد «ایلان ماسک»، میلیاردر آمریکایی با «امیر سعید ایروانی» نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد در «مکانی مخفی» دیدار کرده تا درباره راههای کاهش تنشها بین ایران و ایالات متحده گفتوگو کنند.
رسانههای لبنانی پنجشنبه اعلام کردند «لیزا جانسون» سفیر آمریکا در بیروت پیش نویس توافقی را برای آتش بس بین ارتش رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان به «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور تحویل داد.