عربستان سعودی از پیگیری معاهده دفاعی بلندپروازانه خود با واشنگتن که قرار بود در ازای عادیسازی روابط با اسرائیل به دست آید، دست کشیده و اکنون به دنبال یک توافقنامه همکاری نظامی معتدلتر است.
واضح است که مخالفان مسلح اسد از تضعیف جدی محور مقاومت ایران، بهویژه حزبالله، توسط اسرائیل بهرهبرداری کردهاند. حزبالله که به شدت تضعیف شده و روسیه که درگیر جنگ اوکراین است، دفاع از حکومت اسد را دشوارتر کردهاند. البته این گونه نیست که حزبالله یا روسیه کمک نخواهند کرد؛ هر دو در سوریه سرمایهگذاری عمیقی کردهاند، اما نیروهایشان مانند سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ که برای برخورد با شورشیان به کار گرفتند، دیگر در دسترس نیستند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به وقایع اخیر سوریه، تصریح کرد: اسرائیل با کمک ترکیه و آمریکا این توطئه را کلید زدهاند و امروز تکلیف همه این است که بار دیگر برای دفاع از حرم آماده شوند، چرا که اگر تکفیریها موفق شوند به ایران هم خواهند رسید.
نبرد حلب، سلطه و کنترلی را که دولت سوریه، با حمایت روسیه و ایران بر این منطقه تحمیل کرده بود، تحت الشعاع قرار خواهد داد و به آرامشی که از سال ۲۰۲۰ بر شمال غربی سوریه، بر اساس توافق ولادیمیر پوتین، رئیس و رجب طیب اردوغان روسای جمهور روسیه و ترکیه حکمفرما شده بود، پایان خواهد داد.
علیاصغر بصیریجم در یادداشتی مینویسد: بی گمان میتوان اردوغان را ماکیاول دوران معاصر در سیاست خارجی قلمداد کرد چرا که با بررسی رفتارها و الگوهای سیاست خارجی وی در یک دهه گذشته به خوبی عیان است که در راه تامین منافع کشورش بدون هیچ گونه تعارف و ملاحظه ای در همان لحظه که با کشوری روابط حسنه دارد می تواند وارد خصومت هم شود و یا برعکس، که البته دیدگاه رئالیسی در سیاست خارجی به همین معناست و سیاست خارجی دولت اردوغان را میتوان یک کارگاه آموزشی دانست!