معاون وزیر امور خارجه چین در دیدار با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه، بر آمادگی چین برای تداوم همکاری نزدیک با ایران در سطوح دوجانبه و چندجانبه، تاکید کرد.
سید علی موسوی خلخالی در یادداشتی مینویسد: اتفاقات ۲۴ ساعت گذشته و احتمالا چند روز آینده، ما را بر آن میدارد که تحولات را با بیم و امید دنبال کنیم و نسبت به وجود دسیسه یا اتفاقی غافلگیرکننده از جانب امریکا و اسرائیل هوشیار باشیم. آیا امریکا بار دیگر به تحریک اسرائیل و با پشتیبانی اروپا ماجراجویی تازهای را آغاز خواهد کرد؟
عبدالرضا داوری در یادداشتی مینویسد: پس از جنگ سرد و دگرگونی در الگوهای امنیت منطقهای خاورمیانه، اسرائیل بهتدریج رویکرد راهبردی خود را از مقابله با دولتهای عربی به ساخت تصویر جمهوری اسلامی ایران بهعنوان دشمن اصلی تغییر داد. این مقاله بررسی میکند که اسرائیل چگونه تهدیدات سنتی خود را با ایران جایگزین کرد، و چگونه با بهرهگیری از ادبیات، نفوذ رسانهای و ائتلافهای امنیتی، ایران را بهعنوان تهدید وجودی معرفی کرد. تمرکز مقاله بر دوره زمانی از اوایل دهه ۱۹۹۰ تا تثبیت این تصویر در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد است. این مقاله نشان میدهد که ایران، در اثر واکنشهای ناهماهنگ و گاه نادرست، در چارچوب تله امنیتی اسرائیل گرفتار شد. مقاله با پیشنهادهایی برای بازتعریف راهبرد ارتباطی ایران به پایان میرسد.
رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با ضمن طرح برخی ادعاهای بیاساس علیه ایران، گفت: اطلاعاتی که ایران اخیرا به آن دست یافته، به مرکز سورک اسرائیل مربوط است.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری تاس اعلام کرد که ایالات متحده تمایل جدی برای رسیدن به توافق با ایران نشان میدهد. این دیپلمات ارشد روسی با اشاره به نظارت مسکو بر تعاملات غیرمستقیم تهران و واشنگتن، از تغییر مثبت در فضای مذاکرات هستهای خبر داد. ریابکوف هشدار داد هرگونه حمله به تاسیسات هستهای ایران عواقب جبرانناپذیری خواهد داشت و تاکید کرد روسیه به تلاشهای خود برای یافتن راهحل دیپلماتیک ادامه خواهد داد. این در حالی است که سخنگوی کرملین از احتمال مشارکت پوتین در مذاکرات ایران و آمریکا خبر داده است.
وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «ما پاسخ مقتضی به پیشنهاد آمریکا را ظرف روزهای آینده خواهیم داد»، تاکید کرد: ادامه غنیسازی در خاک ایران خط قرمز ماست و این یک واقعیتی است که همه کشورها آن را دریافتهاند.
یک منبع آگاه با تکذیب خبرسازی رسانههای صهیونیستی تأکید کرد که مذاکرات ایران و آمریکا همچنان به صورت غیرمستقیم و با میانجیگری عمان پیگیری خواهد شد. تاکنون سه دور گفتوگو بین دو طرف در مسقط و رم برگزار شده و دور چهارم نیز به زودی انجام میشود.
محمد رضا پورقوشچی، می نویسد: سؤالی اساسی که این روزها ذهن بسیاری از تحلیلگران سیاسی داخلی و خارجی را به خود مشغول کرده است، این است که آیا ایران و آمریکا با وجود بیش از چهار دهه خصومت و بدبینی در روابط با یکدیگر و همچنین بدعهدیهای طرف آمریکایی در توافق سال ۲۰۱۵ و خروج آن کشور از برجام، آیا میتوانند دوباره به یک توافق جامع که دربرگیرنده منافع دو کشور باشد، دست یابند؟