۹ قدرت هسته ای جهان شامل امریکا، روسیه، فرانسه، چین، انگلیس، پاکستان، هند، رژیم صهیونیستی و کره شمالی هستند که بمب اتم دارند. نکته نگرانکننده اینجاست که ۴۰ درصد از این تسلیحات مستقر شده و آماده استفاده فوری بر زیردریاییها، موشکهای مستقر در پایگاههای زمینی و بمبافکنها هستند.
صد آنلاین | اسرائیل نگران نفوذ ترکیه در سوریه است، بهویژه با توجه به حمایت آنکارا از احمد الشرع، رئیسجمهوری جدید سوریه که گذشتهای اسلامگرا و سابقه رهبری در گروه هیئت تحریر شام دارد، گرچه اکنون مواضعی صلحآمیز در پیش گرفته است.
صد آنلاین | نیر برکات، وزیر اقتصاد اسرائیل و متحد نزدیک بنیامین نتانیاهو در مصاحبهای با فارن پالیسی، به بررسی روابط میان نخستوزیر اسرائیل و دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، پرداخته است. وی در این مصاحبه تأکید کرد که روابط شخصی میان نتانیاهو و ترامپ همچنان قوی است، اما اختلافاتی در سیاستهای منطقهای، بهویژه در قبال ایران و حوثیها، به وجود آمده است.
صد آنلاین | بن آرمبروستر در این یادداشت مینویسد که در مقابل این فشار روشن نمایندگان جنگ طلب کنگره امریکا، برخی چهرههای مؤثر جناح ماگاآمریکا (Make America Great Again)، مانند استیو بنن، مارژری تیلور گرین، و تاکر کارلسن از مذاکرات حمایت میکنند و خواهان پرهیز از جنگ با ایران هستند. کارلسن گفته است: «هرکس خواهان جنگ با ایران است، دشمن آمریکاست.»
صد آنلاین | ترامپ برخلاف رؤسای جمهور پیشین آمریکا، در این سفر حتی به اسرائیل نرفت، و در عوض با استقبالی گرم از محمد بن سلمان در عربستان سعودی، او را شریک راهبردی تازه ایالات متحده معرفی کرد. این بدان معناست که ترامپ هنوز اسرائیل را شریک راهبردی امریکا نمیداند.
صد آنلاین | تهران و واشینگتن ممکن است همکاریهای راهبردی ایران با روسیه (مانند توافق ژانویه ۲۰۲۵ در زمینههای نظامی و اقتصادی) را تضعیف کند. با این حال، کرملین ترجیح میدهد از خطر جنگ اجتناب کند، چرا که درگیری مستقیم ایران و غرب، حضور نظامی آمریکا را به مرزهای جنوبی روسیه نزدیکتر میکند.
جلال خوش چهره می نویسد: هیچ چیز بدتر از بیتصمیمی در سیاست نیست. تهران و واشنگتن یا باید به سرعت به توافقی درخور دست یابند، یا تن به ورطهای دهند که دشمنان هرگونه تنشزدایی و تعامل سازنده میان این دو خواستار آن هستند. اعلام تعلیق در ادامه گفتوگوهای تهران _ واشنگتن توانست تأثیر فوری بر خوشبینیها به سه دور گفتوگوهای انجام شده بگذارد، اما اکنون همه آنچه فضای عمومی دیپلماسی را در خود فرو برده، نگرانی از آینده مسیری است که تنها امیدواری به کشف حل مسالمتآمیز اختلافات و رسیدن به نقطه توافق باقی مانده است.
در حالی که پس از سه دور، هم چنان مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده در عمان با میانجیگری این کشور در جریان است، رایزنیهای گسترده مقامات غربی، از جمله مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و وزرای خارجه فرانسه و بریتانیا، نشاندهنده حساسیت مقطع کنونی در پرونده هستهای ایران است. اظهارات رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، دیوید لمی، وزیر امور خارجه انگلستان و گزارشهای دیپلماتیک از مذاکرات مسقط، همگی بر ضرورت دستیابی به توافقی پایدار و قابل راستیآزمایی برای محدود کردن برنامه هستهای ایران تأکید دارند. این تلاشها در حالی صورت میگیرد که انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در مهر ۱۴۰۴ و خطر فعالسازی مکانیسم ماشه توسط تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه، انگلستان) به نگرانی کلیدی تهران تبدیل شده است.