جلال خوش چهره می نویسد: هیچ چیز بدتر از بیتصمیمی در سیاست نیست. تهران و واشنگتن یا باید به سرعت به توافقی درخور دست یابند، یا تن به ورطهای دهند که دشمنان هرگونه تنشزدایی و تعامل سازنده میان این دو خواستار آن هستند. اعلام تعلیق در ادامه گفتوگوهای تهران _ واشنگتن توانست تأثیر فوری بر خوشبینیها به سه دور گفتوگوهای انجام شده بگذارد، اما اکنون همه آنچه فضای عمومی دیپلماسی را در خود فرو برده، نگرانی از آینده مسیری است که تنها امیدواری به کشف حل مسالمتآمیز اختلافات و رسیدن به نقطه توافق باقی مانده است.
در حالی که پس از سه دور، هم چنان مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده در عمان با میانجیگری این کشور در جریان است، رایزنیهای گسترده مقامات غربی، از جمله مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و وزرای خارجه فرانسه و بریتانیا، نشاندهنده حساسیت مقطع کنونی در پرونده هستهای ایران است. اظهارات رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، دیوید لمی، وزیر امور خارجه انگلستان و گزارشهای دیپلماتیک از مذاکرات مسقط، همگی بر ضرورت دستیابی به توافقی پایدار و قابل راستیآزمایی برای محدود کردن برنامه هستهای ایران تأکید دارند. این تلاشها در حالی صورت میگیرد که انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در مهر ۱۴۰۴ و خطر فعالسازی مکانیسم ماشه توسط تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه، انگلستان) به نگرانی کلیدی تهران تبدیل شده است.
صد آنلاین | بر اساس گزارش ارائه شده توسط کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در جلسه غیرعلنی، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در سه دور اخیر با پیشرفت مطلوبی همراه بوده است.
علیبمان اقبالی زارچ در یادداشتی می می نویسد: گزینه همکاری بهویژه با روسیه، چین و جمهوری اسلامی ایران در کنار ترکیه در روند تغییر نظم جهانی و منطقه ای میتواند در دفع نگرانیهای چند وجهی این کشورها و تامین ثبات و آرامش منطقه مؤثر باشد.
دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجیگری عمان امروز شنبه در پایتخت این کشور آغاز خواهد شد و برای اولین بار شامل نشستهای فنی و کارشناسی بین طرفین است. باید این دور از گفتوگوها، که با حضور مقامات ارشد و کارشناسان هر دو کشور برگزار میشود را بهعنوان گامی مهم در مسیر دیپلماتیک برای حلوفصل برنامه هستهای ایران و کاهش تنشهای جهانی شناخته شده دانست. در همین حال، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، با پیشنهاد دیپلماسی به تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان، بریتانیا) و استقبال فرانسه، راه را برای گسترش چارچوب مذاکراتی هموار کرده است. حضور فعال ایران در این روندها، همراه با اظهارات مثبت مقامات، نویدبخش آیندهای روشن در روابط بینالمللی است.
عباس عبدالخانی در یادداشتی می نویسد: محاصره سال ۲۰۱۷ نهتنها باعث عقبنشینی قطر نشد، بلکه نقطه عطفی در تحول دکترین امنیت ملی و سیاست خارجی این کشور بود؛ دکترینِ بازیگری کوچک با دستهای بزرگ که قواعد بازی را با نرمی و قدرت بازنویسی کرد.
پس از آنکه الشرع توافق تاریخیای با مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای کرد یگانهای مدافع خلق (YPG) یا همان نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) امضا کرد، نور امیدی ظاهر شد. پس از ماهها بنبست، عبدی سرانجام موافقت کرد که نیروهایش را در ارتش سوریه ادغام کن، چیزی که پیش از سرنگون شدن رژیم اسد به شدت مخالف آن بود.
صد آنلاین | دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، اخیراً در پلتفرم رسانهای خود «تروث سوشال» ابراز امیدواری کرده است که توافق صلح بین روسیه و اوکراین ممکن است تا پایان هفته جاری محقق شود. او اشاره کرد که چنین توافقی میتواند فرصتهای تجاری بین این دو کشور و آمریکا را افزایش دهد.
صد آنلاین | واکنش چین به پیشنهاد آتشبس روسیه، همانطور که سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور بیان کرد، حامیانه و مبتنی بر مواضع بیطرفانه پکن در جنگ اوکراین بوده است.