Sadonline | صدآنلاین | اخبار روز ایران و جهان

آخرین اخبار
تحلیل بین الملل
گاوِ نرِ خشمگین و اسبِ ضعیفِ بیمار

نه دلواپس باشیم نه متوهم

اباصلت کبیری در یادداشتی می نویسد: قدرت ملی کشور با پیروزی پرزیدنت پزشکیان، افزوده شده است. حمایت رهبری و مجلس نیز دست بالا را برای وی و برای کشور به همراه دارد. ترامپ نیز متوجه است که مردم با حاکمیت، آشتی دوباره کرده اند. لذا می طلبد نه دلواپس باشیم و نه متوهم.
اعتقاد واقعی طالب‌ها چیست

واکاوی مواضع اعلامی طالبان در قبال رژیم صهیونیستی

مهدی سهرابی در یادداشتی ی می نویسد: طالبان به‌عنوان گروهی اسلام‌گرا، از ابتدای اعلام موجودیت خود تاکنون، همواره موضع روشنی در قابل رژیم صهیونیستی، مردم مسلمان فلسطین و گروه‌های مقاومت ضد صهیونیستی داشته است. این مواضع که غالباً شدت آن در میان اعضای میدانی طالبان بیشتر بوده است، در مقطع حکومت‌داری دوم طالبان و به‌ویژه با آغاز عملیات طوفان‌الاقصی شدت یافت و حمایت‌های امارت اسلامی از فلسطینیان و محکومیت‌ها علیه رژیم صهیونیستی جدی‌تر شد.

حضور معاون نخست وزیر چین در نشست مکانیسم دوجانبه چین و روسیه

«دینگ شوئه‌شیانگ» هنگام میزبانی نشست مکانیسم دوجانبه چین و روسیه در مورد سرمایه گذاری و انرژی گفت : رئیس جمهور شی جین پینگ و رئیس جمهور پوتین بارها با برقراری ارتباطات استراتژیک، به یک سری اجماع مهم دست یافته اند و نقطه راه جدیدی را برای توسعه روابط بین چین  و روسیه  و گسترش همکاری ها در زمینه های مختلف ترسیم کرده اند.  چین مایل است همراه با روسیه ضمن عملی کردن شناخت مشترک سران دو کشور، سطح همکاری های سرمایه گذاری و انرژی بین دو کشور را بیش از پیش ارتقا دهند تا بهتر  به منافع متقابل، نتایج برد-برد و توسعه مشترک دست یابد.
هشدارهای ترور ترامپ

مشت‌های خشم دولت آینده امریکا برای ایران!

اسلام ذوالقدرپور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنچه از سوی برخی کارشناسان و تحلیلگران ایرانی با عنوان‌های تسمخرآمیز "ترور تروریست کت و شلوارپوش – تیر خوردن یک تروریست و ..." بیان شده، نگاهی ساده‌لوحانه به یک پدیده اثرگذار بر نظام جهانی به‌ویژه ایران در سال‌های آینده است که از مشاهده و فهم مشت‌های گره خورده و سخنان خشم آلود ترامپ، ناتوان هستند. 
اردوغان و اسد دیدار می کنند؟

تکاپوی ترکیه برای بهبود روابط با سوریه

محمدعلی مهتدی در یادداشتی می نویسد: شرط مهم ترکیه نیز حل و فصل نیروهای کُرد جدایی خواه در شرق فرات و بازگشت آنها به حاکمیت دمشق است تا از تاثیرات منفی وضعیت کنونی آنها بر مناطق کُرد نشین در دیاربکر ترکیه جلوگیری شود. با توجه به اراده دو طرف، به نظر می رسد که این مشکلات درآینده حل خواهد شد و دو کشور روابط خوبی را از سر خواهند گرفت.
فروش تسلیحات در ازای تسلط بر مرزها با ایران

صف مقامات اسرائیلی در باکو

سفر امسالیم اولین سفر یک مقام اسرائیلی به باکو از زمان عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ است و در چارچوب تقویت همکاری و بحث در مورد راه‌های تکمیل پروژه تقویت و حفاظت از مرز آذربایجان، به ویژه در مناطق مشترک با ایران انجام می‌شود.
یادداشت/ پوریا کریم‌پور

جهان چند قطبی و فرصت‌های پیش‌رو

امروز که جهان از یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در حال فاصله گرفتن است و در مسیر چندجانبه‌گرایی قرار دارد، هیچ عقلی برنمی‌تابد که همه تخم‌مرغ‌های سیاست خارجی در سبد چند کشور غربی قرار داده شود.
نقدی بر مقاله پزشکیان در تهران تایمز

تغییر الگو از ژئواستراتژی به ژئواکونومی زمینه ورود به صحنه جهانی

سعیدرضا خلخالی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ژئوپولیتیسین ها و ژئواستراتژیست ها، قرن بیست و یکم را قرنِ پیشتازی مفهوم و پدیده ژئواکونومی، نامیده اند. درحقیقت ژئواکونومی پدیده ایست که تلاش دارد درنظمِ بین المللیِ قرنِ حاضر، ابزارآلاتِ اقتصادی را جایگزینِ اهدافِ نظامی کند تا به عنوان وسیله اصلی دولت ها برای تثبیتِ قدرت وشخصیتِ وجودیشان درصحنه بین المللی مورد استفاده قرار گیرد.
ترافیک دیدارها در امریکا و اروپا

جهان خود را برای بازگشت ترامپ آماده می کند

جهان در سال ۲۰۱۶ برای ریاست جمهوریِ ترامپ آماده نبود. متحدان آمریکا در ناتو، این بار نمی‌خواهند همان اشتباه را تکرار کنند.
روابطی که غم‌بار است

چشم انداز سیاست خارجی دولت چهاردهم با کشور ترکیه

علی سعادت آذر در یادداشتی می نویسد: سیاست خارجی ایران در قبال ترکیه به شدت امنیتی شده؛ فاقد مکانیسم های شتابدهنده اقتصادی، قاچاق زده و گلوگاه فرار سرمایه های ملی است. صحبت از دامنه این ناکارامدی ها در قبال ترکیه بسیار است که نیازمند نگارشی طولانی است؛ چه تلاش می شود تیتر وار به آنها بپردازم. حجم تجارت و موازنه تجاری ایران و ترکیه در دو دهه گذشته از ۲۲ ملیارد دلار به زیر ۴ ملیارد دلار رسیده است. البته همین ۴ ملیارد دلار هم گزافه گویی و آمار سازی است و بیشترین سهم این اعداد و ارقام مربوط به اقتصاد قاچاق است. ضمن آنکه اقتصاد قاچاق به ورشکستگی اقتصادی بسیاری از واحدهای تولیدی و ظهور نوکیسه های اقتصادی در حاشیه مرز منجر شده است.
اطلاعیه ها بیشتر