سید محمد حسینی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: مزایای سیاسی و امنیتی عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و عضویت احتمالی ایران در بریکس از هم اکنون قابل احصاء و شمارش است اما ضروری است تا در مورد مزایای اقتصادی عضویت ایران در این دو نهاد و نهادهای دیگر نگاه واقع بینانه داشت و توقعات جامعه را بیش از اندازه افزایش نداد.
وزارت دفاع چین به ادامه مداخله ژاپن در همکاریهای نظامی دفاعی چین و روسیه هشدار داد و گفت، همکاری نظامی چین و روسیه شفاف بوده وهدف آن حفظ امنیت و ثبات منطقه و جهان است.
منطقا، روابط بهتر با ترکیه و آذربایجان باید برای تهران مهمتر باشد
دکتر آزن اورمچی، استاد دانشگاه استانبول آیدین در گفت وگوی اختصاصی با دیپلماسی ایرانی درباره سیاست خارجی دولت جدید ترکیه می گوید: ترکیه به توسعه سیاست موازنه قدرت خود ادامه می دهد و با تلاش برای عدم قطع روابط خود با روسیه و حفظ حضور خود در جهان غرب و ناتو، به دنبال ایجاد یک سیاست خارجی چند بعدی جدید و دائمی پس از انتخابات است. آنکارا می خواهد نقش میانجی یا پل بین دو جهان را بازی کند و با این کار از منافع ملی خود به بهترین شکل دفاع کند.
شدت تجاوزات و جنایات صورت گرفته توسط شهرکنشینان در بیش از شش ماهی که از روی کار آمدن تندروترین کابینه تاریخ رژیم صهیونیستی می گذرد، وضعیت را به قدری بغرنج، بحرانی و صدالبته غیرقابل دفاع و غیرقابل توجه کرده است که حتی انتقاد بزرگ ترین حامی راهبردی صهیونیستها یعنی ایالات متحده آمریکا نیز در آورده است تا جایی که در یک موضع گیری کم سابقه اقدامت صورت گرقته توسط صهیونیست ها را تروریستی قلمداد می کند.
هیچ افق روشنی در مذاکرات تهران – واشنگتن پیدا نیست
جلال خوش چهره در یادداشتی می نویسد: ایران و امریکا اکنون دست به ماشه، رودر روی یکدیگر در آبهای خلیج فارس قرار گرفتهاند. آیا برخلاف مصلحتاندیشیهای متقابل گذشته، قرار است این بار اتفاق دیگری رقم زده شود؟ یا همچنان شاهد نمایشی از رجزخوانیها هستیم که در سرانجام آن، ادامه اوضاع در بلاتکلیفی مزمن خواهد بود؟ البته این خطر هست که همیشه مسبب جنگها، محاسبات از پیش تعریف شده نیست؛ بلکه یک اقدام یا رفتار پیشبینی نشده میتواند انبار باروت ذخیره شده - مانند آنچه در خلیج فارس وجود دارد – را به ناگاه شعلهور کند. نکته اینجاست که در این صورت، دیگر اعلام مسبب بروز این وضع اهمیت ندارد؛ بلکه سیاستی که درگیری را توجیه میکند، تعیین کننده نتایج آن خواهد بود.
زهرا صدرا در یادداشتی می نویسد: کشورهای عضو I۲U۲ دارای منافع همگرا هستند، اما نباید منافع واگرا را نیز نادیده گرفت. هند در یک گروهبندی متضاد قرار گرفته است زیرا سه عضو دیگر، یک رقیب مشترک دارند، یعنی ایران. در حالی که دهلی نو روابط خوب خود را با تهران حفظ کرده و در همین راستا برای مقابله با اهمیت روزافزون بندر گوادر پاکستان که توسط چین به عنوان کریدور اقتصادی (چین و پاکستان) cpec در حال توسعه است، در بندر چابهار ایران سرمایه گذاری کرده است. علاوه بر این موارد، هند تامینکنندۀ نفت خود از ایران نیز است.
فرشاد عادل در یادداشتی می نویسد: با بررسی دقیق اقدامات کشورهای منطقه میتوان به این نتیجه رسید که صف بندی جدیدی در منطقه در حال شکل گیری است و کشورهای منطقه تلاش دارند با ایجاد چسبندگی اقتصادی به واسطه کریدورهای توسعهای غرب آسیا را آمادهی تبدیل شدن به یک همکار استراتژیک برای برنامههای بلند پروازانه چین کنند. برنامه هایی که طی دهه های آینده گره خوردگی اقتصادی در سرتاسر پهنه ی به هم پیوستهی آفرو اوراسیا را سبب خواهد شد و با ابتکار اقتصادی پهنه و راه و نیز سازمان های بین المللی نظیر شانگهای و بریکس پشتیبانی میشود. اما در این میان ایران بازیگری است که میتواند پررنگ ترین نقش را در این برنامه ها ایفا کند و به همین سبب تلاش برای مهار ایران امری است که مورد اجماع قدرت های منطقه قرار دارد.
بیانیه جمعی از سفرا و دیپلماتها در مورد ضرورت توازن مثبت در مناسبات جهانی؛
جمعی از سفرا و دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای نوشتند: انقلاب اسلامی ایران حاصل مجاهدتهای آزاد زنان و آزاد مردان ایرانی در راه استقلال، آزادی، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور است. در این میان جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظام سیاسی برآمده از آراء مردم موظف است با تمام قوا و به هر طریق مشروع از حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و استقلال و امنیت کشور صیانت نماید.
از سلاح های سبک گرفته تا هواپیماهای جنگنده، خودروهای زرهی و مهمات بحث برانگیز در طول یک سال و نیم جنگ، ماهیت تجهیزات تحویل شده به اوکراین همچنان در حال افزایش است.