به گزارش صد آنلاین، «این ناوشکن، یک ناوشکن دریایی است که پد بالگرد اختصاصی دارد. این توانایی برای عملیات درازمدت بسیار کارآمد است.»
ناوشکن اطلاعاتی-سیگنالی «زاگرس» با حضور سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر «سیدعبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش بامداد چهارشنبه به سازمان رزم نیروی دریایی ارتش ملحق شد. در این مراسم امیر سرتیپ «عزیز نصیرزاده» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش و جمعی از مقامات ارشد نیروهای مسلح حضور داشتند.
این ناو، رده تازهای در شناورهای نیروی دریایی است که حاصل کار متخصصان نیروی دریایی ارتش، صنایع دریایی وزارت دفاع و شرکتهای دانش بنیان است.
از مهمترین شاخصههای عملیاتی این شناور، وجود حسگرهای الکترونیکی، دکل یکپارچه پیشرفته با محاسبه دقیق اثرات امواج الکترومغناطیس، توانایی رهگیری عامل و غیرعامل، عملیات سایبری ومانیتورینگ هوشمند است.
نخستین ناوشکن اطلاعاتی-سیگنالی ایران، توجه رسانههای تخصصی بسیاری را به خود جلب کرده است.
پایگاه تخصصی «The Maritime Executive» درباره زاگرس نوشت: «این شناور مشتق شده از ناوچه کلاس موج ایران است. این ناو جنگی ایرانی با آشیانه بالگرد اختصاصی است.»
این پایگاه تخصصی افزود: «آشیانه بالگرد زاگرس یک جزء ارزشمند برای استقرار در مسافتهای طولانی با هوانوردی و توانایی بالگردها برای مقابله با زیردریایی و جنگهای دریایی خواهد بود. قابلیتهای کامل این ناوشکن فاش نشده است، اما بسیاری آن را یک ناوشکن ۲ منظوره توصیف کردند که هم برای شناسایی و هم برای جنگ طراحی شده است.»
امیر دریادار ایرانی در مراسم الحاق زاگرس گفت: «ناو اطلاعاتی زاگرس چشم ناظر نیروی دریایی ایران در دریاها و اقیانوسها خواهد بود. ما استثناگرایی آمریکا را در دریاها و اقیانوسها شکست دادیم و نشان دادیم که این مناطق متعلق به همه ملتها است.»
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهارکرد: «ناو اطلاعاتی سیگنالی زاگرس چشم بیدار و بینای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در عمق دریاها و اقیانوسها خواهد بود.»
امیر دریادار ایرانی با تاکید بر اینکه ناو زاگرس گنجینه بسیار ارزشمندی برای نیروهای مسلح است، ادامه داد: «در ساخت این یگان آخرین دستاوردها در حوزه های الکترومغناطیس، الکترونیک، سایبر در سطوح زیر سطحی، سطحی و هوا صورت گرفته است.»
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه تمام تجهیزات ناو زاگرس ایرانی بوده و توسط جوانان غیرتمند کشور عزیزمان ساخته شده است، عنوان کرد: «ما این نیازمندی را به دلیل تسلط و اشراف اطلاعاتی در راستای تامین امنیت پایدار دریایی در منطقه اقیانوس های هند، آرام و اطلس و همه آبراها دنبال و امروز به آن دست پیدا کردیم.»
دیگر پایگاههای تخصصی درباره توانمندیهای زاگرس نوشتند: «پد بالگرد، در سایر ناوهای کلاس موج، در انتهای ناو قرار داشته و به علت محدودیت وزنی توانایی پذیرش طولانی مدت بالگرد را ندارد. اما در زاگرس پد بالگرد از پاشنه ناو به جلوتر منتقل شده و آشیانه در میانه ناو قرار دارد. اهمیت آشیانه در حفاظت از بالگرد در برابر تنشهای وارده در محیط دریایی و همچنین پشتیبانی فنی، تعمیر و نگهداری بالگرد و سوختگیری آن است.»
منبع :ایسنا