به گزارش صدآنلاین، حیض، به خونهایی اطلاق میشود که معمولاً هر ماه از رحم زن خارج میشود و این خون به مدت چند روز ادامه دارد. در این دوران، زن حائض نامیده میشود و غسل حیض بر او واجب است. خون حیض معمولاً غلیظ، گرم و رنگ آن سیاه یا سرخ است و با فشار و کمی سوزش از بدن خارج میشود.
غسل حیض یکی از چهار غسل مهم است که مخصوص زنان است و شامل حیض، استحاضه، نفاس و جنابت میشود. زنان باید بدانند که این خون، خصوصیات خاصی دارد که آن را از خون استحاضه و نفاس متمایز میکند.
ویژگیهای خون حیض: خون حیض معمولاً تیره رنگ و غلیظ است و با حرارت و سوزش از بدن خارج میشود. لازم به ذکر است که خون حیض باید حداقل سه روز و حداکثر ده روز ادامه یابد و خون کمتر از سه روز یا بیشتر از ده روز، حیض محسوب نمیشود.
حکم خون دیدن زنان باردار: زنانی که در دوران بارداری خون میبینند و ویژگیهای خون حیض را دارند، باید غسل حیض انجام دهند، اما برخی فقها معتقدند که خون دوران پس از عادت، حتی اگر ویژگیهای حیض را داشته باشد، ممکن است استحاضه تلقی شود.
حکم نزدیکی در دوران حیض: در دوران حیض، نزدیکی میان زن و شوهر ممنوع است و کراهت شدید دارد. به خصوص در صورتی که نزدیکی از پشت صورت گیرد، برخی فقها آن را به طور مطلق جایز نمیدانند.
تفاوت خون حیض و استحاضه: خون حیض با خون استحاضه در چندین ویژگی تفاوت دارد: از جمله رنگ، غلظت، مدت زمان و احکام مربوط به آن. خون حیض رنگ تیره و غلیظ دارد و مدت زمان آن حداقل سه روز و حداکثر ده روز است.
احکام خون بعد از زایمان: زنان پس از زایمان، اگر خون ببینند، تا ده روز باید خون خود را به عنوان نفاس (خون پس از زایمان) در نظر بگیرند، مگر آن که خون در دوران عادت ماهانه آنها باشد که در این صورت، آن را به عنوان استحاضه میدانند.