به گزارش صدآنلاین، بر اساس آیه ۴۶ سوره فرقان که در آن خداوند میفرماید: «و اوست که بادها را به عنوان مژدهای پیش از باران رحمت خود میفرستد و از آسمان آب پاککننده فرو میفرستیم»، میتوان به این نتیجه رسید که باران زمانی مناسب برای استجابت دعا است.
در سوره روم آیه ۴۶ نیز آمده است: «و از نشانههای او این است که بادها را مژدهدهنده میفرستد تا شما را از رحمت خویش بچشاند.»
امام صادق (ع) فرمودند: سه زمان وجود دارد که در آن هیچ حجاب و مانعی از جانب خداوند برای اجابت دعا وجود ندارد: بعد از نماز واجب، هنگام بارش باران، و زمانی که نشانهای از قدرت خداوند در زمین ظاهر میشود که خلاف طبیعت است.
در یک روایت دیگر، امام صادق (ع) از پدرشان نقل میکنند که علی (ع) در اولین باران سال در زیر باران قرار میگرفت و بدنش خیس میشد. وقتی از ایشان خواسته میشد که برای جلوگیری از خیس شدن به زیر سقف بروند، میفرمودند: «این آبی است که به عرش خداوند نزدیک است.»
همچنین توصیه شده است که هنگام بارش باران، دعای زیر خوانده شود:
«الحمد للَّه الّذی ینزل الغیث من السّماء، و ینشر رحمته لعباده، اللّهمّ لک الحمد عدد کلّ قطره نزلت من السّماء منذ کانت، و عدد کلّ قطره تنزل منها ما دامت، اللّهمّ اجعلها صیّبا هیّنا، و غیثا نافعا، و مطرا موافقا، مبارکا فی أوله و آخره، و بدءه و عاقبته و مهبطه و مجراه، و مغیظه و مسیله و مستقرّه، و ما ینشأ علیه و ما ینبت به، و اجعله سببا للأمن و العافیه برحمتک یا أرحم الراحمین».
ترجمه دعا: «هر ستایشى مخصوص خداوند است که باران را از آسمان نازل کرده و رحمتش را بر بندگانش میگستراند. خداوندا، شکر تو را به تعداد هر قطره باران که از ابتدا تا کنون نازل شده و به تعداد هر قطرهای که در آینده نازل خواهد شد، به جای میآورم. خداوندا، این بارش را فراوان، گوارا، سودمند، و مناسب قرار بده. در اول و آخر، آغاز و پایان، محل نزول، محل جریان، و محل فرو رفتن آن برکت قرار بده. هر چیزی که از آن میروید و رشد میکند، مبارک باشد. آن را موجب امنیت، سلامتی و برکت در زندگی قرار بده، ای مهربانترین مهربانان.»