به گزارش صدآنلاین، برای پاک شدن یک شی نجس، شرط اساسی این است که عین نجاست (مانند خون، بول، یا هر نوع نجاست دیگر) باید از آن شی به طور کامل زائل شود. لازم نیست همیشه این فرآیند تنها با شستن انجام گیرد؛ بلکه با هر روش دیگری نیز میتوان آن را پاک کرد.
روشهای مختلف پاک کردن چیزهای نجس
پاک کردن بدن، ظروف، زمین، لباسها و دیگر اشیاء نجس به روشها و تعداد خاصی از آبریزی نیاز دارد. در اینجا به چند نوع روش اشاره میشود:
پاک کردن با آب کر یا جاری
اگر بدن یا شی نجس در آب کر یا جاری شسته شوند، به محض از بین رفتن عین نجاست (مثل خون یا بول)، پاک میشود. در برخی موارد، شستن دوباره لازم است، اما به طور کلی، کافی است که یک بار شسته شود.
پاک کردن با آب قلیل
برای پاک کردن با آب قلیل، ابتدا باید عین نجاست از بین برود. در صورت نجاست بول، باید دو بار آب ریخته شود و در موارد دیگر (غیر از بول)، یک بار کافی است. برای بول، سه بار شستن ضروری است.
پاک کردن ظرفهای نجس
اگر ظرفی با نجاست مانند خون یا مشروبات الکلی آلوده شده باشد، باید ابتدا عین نجاست از آن خارج شود. سپس ظرف با آب کر یا جاری شسته میشود. در موارد خاص، شستن با آب قلیل هم باید سه بار انجام شود.
پاک کردن ظرفهایی که سگ به آنها نزدیک شده است
ظرفهایی که سگ به آنها غذا خورده یا زبان زده باید ابتدا با خاک مالیده شده و سپس با آب شسته شوند. این عمل باید در سه مرحله انجام گیرد: ابتدا با خاکمالی و سپس دو بار شستن با آب.
پاک کردن لباسهای نجس
اگر لباس نجس به آب کر یا جاری شسته شود و بعد از از بین رفتن عین نجاست، آبهای داخل آن با فشار خارج شود، لباس پاک میشود. در صورت استفاده از آب قلیل، دو بار شستن ضروری است.
پاک کردن وسواسگونه
وسواس در پاک کردن چیزی که نجس بوده، از نظر شرعی پسندیده نیست و میتواند باعث مشکلات در انجام عبادات شود. افراد باید با توجه به آگاهی خود از مسائل پاک و نجس، به گونهای رفتار کنند که یقین به پاک بودن داشته باشند.
راههای ثابت شدن طهارت
برای ثابت شدن پاک بودن یک شی، سه روش وجود دارد: