آخرین اخبار
۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۲
حکم کاشت ناخن در اسلام/ مراجع چه نظری دارند؟
بازدید:۲۴۴
کاشت ناخن این روزها در میان بانوان بسیار رواج یافته است، اما سوالات زیادی درباره حکم شرعی این عمل در ارتباط با عبادات روزانه، مانند نماز و وضو، مطرح شده است. برخی مراجع تقلید با اشاره به مانع بودن ناخن مصنوعی برای رسیدن آب به اعضای بدن در وضو و غسل، بر لزوم برطرف کردن آن تأکید دارند. اما برخی دیگر، کاشت ناخن را مشکلی ندانسته و آن را به عنوان یک زینت مجاز می‌دانند. در این مقاله، نظرات مختلف مراجع تقلید درباره کاشت ناخن و آثار آن بر وضو، غسل و عبادات بیان شده است.
کد خبر : ۱۴۰۳۶۰

به گزارش صدآنلاین، کاشت ناخن در سال‌های اخیر به یکی از مدهای رایج در بین زنان تبدیل شده است. اما برای بسیاری از بانوانی که به انجام عبادات دینی اهمیت می‌دهند، سوالاتی در خصوص حکم شرعی کاشت ناخن و تأثیر آن بر وضو و غسل به وجود آمده است. آیا کاشت ناخن برای بانوان جایز است؟ آیا باعث باطل شدن وضو یا غسل می‌شود؟ در این مقاله، به بررسی نظرات مراجع تقلید در این زمینه پرداخته‌ایم.

 

حکم کاشت ناخن از دیدگاه مراجع تقلید

آیت‌الله خامنه‌ای:
کاشت ناخن در ذات خود اشکالی ندارد، اما اگر به عنوان زینت باشد، باید آن را از نامحرم پوشاند.

آیت‌الله صافی گلپایگانی:
اگر ناخن مصنوعی به گونه‌ای کاشته شود که برداشتن آن مانع از انجام وضو و غسل گردد، این عمل مشکل دارد. در این صورت، شخص باید آن را بردارد تا وضو و غسل به‌طور صحیح انجام شود. در صورتی که برداشتن آن ممکن نباشد، وضو و غسل به‌صورت جبیره انجام می‌شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی:
کاشت ناخن مانع از رسیدن آب به بدن می‌شود و این عمل باعث باطل شدن وضو و غسل می‌شود.

 

تاثیر کاشت ناخن بر وضو و غسل

آیت‌الله خامنه‌ای:
اگر ناخن کاشته شده غیرقابل برداشتن باشد یا برداشتن آن به سختی و مشقت همراه باشد، مسح بر روی ناخن‌ها کافی است و در این صورت غسل نیز همین حکم را دارد.

آیت‌الله مکارم شیرازی:
کاشت ناخن موجب باطل شدن وضو و غسل است.

آیت‌الله سیستانی:
برای انجام وضو و غسل، هر چیزی که مانع رسیدن آب به عضو مربوطه باشد باید قبل از غسل و وضو برطرف شود. اگر ناخن مصنوعی مانع رسیدن آب شود، وضو و غسل باطل خواهد بود.

 

حکم کاشت ناخن در شرایط مختلف

اگر فردی ناخن مصنوعی بکارَد و نتواند آن را بردارد، طبق نظر آیت‌الله خامنه‌ای، باید در هنگام وضو و غسل با همان وضعیت از مسح استفاده کند و در صورت امکان آن را در زمان بعدی برطرف کند. در صورتی که برداشتن ناخن ممکن نباشد، وضو و غسل باطل خواهند بود.

 

حکم استفاده از لاک و محصولات مشابه

آیت‌الله سیستانی:
استفاده از لاک و مانیکور که مانع رسیدن آب به ناخن‌ها می‌شود، جایز نیست و باید قبل از وضو و غسل آن را پاک کرد.

آیت‌الله نوری همدانی:
استفاده از چنین محصولاتی جایز نیست.

آیت‌الله وحید خراسانی:
چون زیر این مواد آب نمی‌رود، استفاده از آن‌ها جایز نیست.

 

حکم کاشت ناخن و درآمد حاصل از آن

بیشتر مراجع تقلید کسب درآمد از کاشت ناخن را حرام نمی‌دانند، اما برخی به دلیل ایجاد مانع برای وضو و غسل آن را جایز نمی‌دانند.

آیت‌الله مکارم شیرازی:
درآمد حاصل از کاشت ناخن مشکلی ندارد.

آیت‌الله سیستانی:
این کار حرام است و کسب درآمد از آن جایز نیست.

 

 

کاشت ناخن در صورتی که مانع از انجام صحیح وضو و غسل شود، بر اساس نظرات مراجع تقلید باطل است. بنابراین کسانی که ناخن مصنوعی می‌کارند باید آن را قبل از وضو و غسل بردارند یا از مسح و تیمم استفاده کنند. همچنین کسب درآمد از کاشت ناخن مشکلی ندارد، به‌شرط اینکه مانعی برای عبادات ایجاد نکند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها