آخرین اخبار
۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۸
بازدید:۲۶۶
صد آنلاین | قبرستان سفید چاه مربوط به دوره تیموریان است و از نخستین گورستان‌های مسلمانان در ایران به شمار می‌آید. این اثر به‌عنوان یکی از جا‌های دیدنی استان مازندران، در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۸۴۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کد خبر : ۵۹۲۳۶

به گزارش صد آنلاین ، قبرستان سفید چاه مربوط به دوره تیموریان است و از نخستین گورستان‌های مسلمانان در ایران به شمار می‌آید. این اثر به‌عنوان یکی از جا‌های دیدنی استان مازندران، در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۸۴۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

 

 

 


قبور قبرستان سفید چاه


از اعتقادات جالب اهالی این روستا آن است که اگر در این قبرستان دفن شوند، جسد آن‌ها سالم باقی می‌ماند یا هیچ آسیبی نمی‌بیند. بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط پژوهشکده‌های مختلف خاک‌شناسی، خاک این قبرستان دارای آهک بسیار است و اجساد در این‌گونه خاک‌ها با زمانی طولانی‌تر نسبت به باقی انواع خاک تجزیه می‌شوند. علت نام‌گذاری این قبرستان نیز به‌دلیل خاک سفیدش است که به میزان بالای آهک آن برمی گردد.
البته در سالم ماندن جسد، نقش سنگ لحد و جنسش و نوع قرار دادن آن نیز بی‌تاثیر نیست. در این قبرستان از تخته سنگ‌های کوه‌های اطراف برای سنگ لحد استفاده می‌شود که این هم در دوام جسد موثر است. در باقی قبرستان‌ها به‌جای سنگ از تخته چوبی استفاده می‌شود که خیلی زودتر از سنگ تجزیه خواهد شد. شاید به همین دلایل بوده است که افراد مهم و سرشناس اطراف را در این قبرستان دفن می‌کردند.
قبرستان سفید چاه در دل طبیعت
قبر ملک بادله، حاکم شمال، در این قبرستان قرار دارد. ابراهیم، منصور و عبدالرحمن، فرزندان امام موسی ابن جعفر (ع) و چندین تن از سادات مرعشی که روزگاری در آمل حکومت می‌کردند، نیز در سفید چاه مدفون شده‌اند. ضریح چوبی امامزاده با گنبد نقره‌گونش بنا بر نوشته کنده‌کاری شده روی آن ۸۴۰ سال قدمت دارد.

 

 

4461/ی

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها