به گزارش صد آنلاین ، نشانههای حمله قلبی در زنان و مردان میتواند متفاوت باشد. البته افراد از هر جنسیتی، با علامتهای بارزی مانند درد قفسه سینه مواجه میشوند. اما احتمال میرود که هنگام بروز حمله قلبی، زنان بیشتر با خستگی، سوءهاضمه و سایر عوارض مواجه شوند.
افزون بر این، درد قفسه سینه در زنان با مردان متفاوت است.
وریول هلت به نشانههای حمله قلبی در زنان پرداخته است.
متخصصان امور بهداشت و پزشکی به نشانههای مشابهی در زنان و مردان مبتلا به حمله قلبی اشاره میکنند. با این حال، در زنان نشانههای بیشتری وجود دارد که شایعتر است.
البته احتمال حمله قلبی بدون درد قفسه سینه وجود دارد. این درد ممکن است علاوه بر قفسه سینه، در قسمت بالای شکم نیز احساس شود. در زنان، احساس سنگینی شایعتر است و اغلب آنها میگویند که انگار فیلی روی قفسه سینهشان نشسته است.
پوست عرقکرده و مرطوب، سرگیجه، خستگی مفرط، غش کردن، حالت تهوع یا استفراغ، درد در فک، گردن یا قسمت بالای کمر و تنگی نفس، از دیگر نشانههای حمله قلبی در زنان است.
نشانههای حمله قلبی ممکن است چند دقیقه یا چند ساعت طول بکشد. اگر با کسی باشید که علامتهای حمله قلبی را بروز میدهد، باید فورا با اورژانس تماس بگیرید. حتی اگر کاملا مطمئن نیستید که حمله قلبی رخ داده است، بهتر است به متخصصان درمانی اطلاع دهید.
حمله قلبی و ایست قلبی یکسان نیستند. حمله قلبی زمانی رخ میدهد که جریان خون به قلب مسدود میشود، اما ایست قلبی کاهش ناگهانی عملکرد قلب در پمپاژ خون است. گاهی اوقات، حمله قلبی به ایست قلبی منجر میشود. همچنین، گاهی در دوره نقاهت پس از حمله قلبی، ایست قلبی رخ میدهد.
- احساس افتادن یا از حال رفتن
- ناتوانی در تنفس یا به نفسنفس افتادن برای هوا گرفتن
- از بین رفتن نبض
- واکنش نشان ندادن به لمس و تکان دادن بدن یا صدای فریاد اطرافیان
اگر کسی در اطرفتان دچار ایست قلبی شد، فورا با اورژانش تماس بگیرید یا اگر با شیوه احیای قلبی-ریوی آشنایید، دست به کار شوید.
علاوه بر نشانههای رایج در حمله قلبی، علامتهای خاصی هم در این زمینه وجود دارد.
حمله قلبی خاموش، نوعی حمله قلبی با نشانههای کم یا حتی بدون علامت و نشانه است. طبق بررسیها، از میان ۸۰۵ هزار فرد مبتلا به حمله قلبی، ۱۷۰ هزار مورد، حمله قلبی خاموش است.
در حمله قلبی خاموش ممکن است فرد تا زمانی که به دلایل دیگر به پزشک رجوع میکند، متوجه حمله قبلی نشود. مثلا در مواردی فرد دچار این حالت شود که انگار [شرایط جسمانیاش] مانند مواقع معمول نیست یا خستگی بیش از اندازه حس کند، و سپس با رجوع به متخصص، به علت اصلی مشکل [رخ دادن حمله قلبی] پی ببرد.
در برخی موارد نیز فرد ممکن است از هفتهها قبل به مشکلات و عارضههایی مانند آنفلوانزا، سوءهاضمه، کشیدگی عضلانی در قفسه سینه یا بالای کمر یا فک یا قسمت بالایی پشت یا بازوها دچار باشد.
حمله قلبی خاموش صرفا زمانی تشخیص داده میشود که تصویربرداری امآرآی یا نوار قلب یا سایر آزمایشهای مشابه انجام شود.
حمله قلبی خاموش به اندازه حمله قلبی آشکار خطرناک است.
حمله قلبی کوچک هم به اندازه حمله قلبی عادی خطرناک است و همان علامتها و نشانههای حمله قلبی رایج را شامل میشود، از جمله:
- درد یا فشار قفسه سینه
- سرگیجه
- تعرق زیاد
- حالت تهوع
- تنگی نفس
- گرفتگی و تنگی خودبهخودی [بدون علت جانبی دیگر] عروق کرونر
یکی از دلایل حملههای قلبی که بیشتر در زنان، به ویژه زنان جوان، شایع است، گرفتگی و تنگی خودبهخودی عروق کرونر یا اسسیایدی (SCAD) است.
شریانها خون را به قلب میرسانند. وقتی اسسیایدی رخ میدهد، در لایههای یک یا چند شریان، پارگی پدید میآید. با ایجاد پارگی، لخته خون تشکیل میشود. هر یک از این عوامل، جریان خون را به قلب مختل میکند و موجب حمله قلبی میشود.
اسسیایدی علت اصلی حملههای قلبی در زنان ۵۰ ساله یا کمتر، و نیز در افراد باردار و کسانی است که تازه زایمان کردهاند.
نشانهها و عوارض حمله قلبی ناشی از اسسیایدی نیز مشابه علامتهای سایر انواع حمبههای قلبی است که عبارتند از:
- درد یا فشار قفسه سینه
- سرگیجه
- تعرق شدید
- حالت تهوع
- درد در بازو، فک یا قسمت بالای کمر
- تنگی نفس
میانگین سن حمله قلبی در زنان
میانگین سنی اولین حمله قلبی در زنان، ۷۲ سال است. این میانگین در مردان ۶۵.۶ سال گزارش میشود.
با این حال، میانگین حمله قلبی در زنان با سنین پایینتر رو به افزایش است.
گسترش بروز حملههای قلبی در افراد جوان میتواند به عواملی مانند بالا بودن کلسترول، فشارخون بالا و سیگار کشیدن بستگی داشته باشد.
برخی از عوامل دیگر که خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهند، عبارتند از: ابتلا به دیابت، چاقی و فعالیت بدنی نداشتن.
زنان دو برابر مردان در معرض خطر مرگ ناشی از حملات قلبیاند و این امر دلایل مختلفی دارد.
یکی از این دلایل، این است که خطر حمله قلبی بیشتر به مردان نسبت داده شده است و به دلیل همین فقدان یا کمبود آگاهی، احتمالا درمان و پیشگیری در زنان به تعویق میافتد.
زنانی نیز که نقش مراقبتکننده دارند، اغلب نشانههای سلامتی خود را نادیده یا دستکم میگیرند، در نتیجه کمتر به پزشک رجوع میکنند.
در مقایسه با مردان، بیشتر احتمال میرود که زنان پس از حمله قلبی دچار مشکلات مربوط به سلامتی شوند.
توصیه متخصصان این است که زنان هم نشانههای مربوط به حمله قلبی را جدی بگیرند وبدون تاخیر، به پزشک و متخصص مربوطه رجوع کنند.