آخرین اخبار
۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۵

این ماده غذایی اصیل ایرانی منبع خالص انرژی و سلامتی است

این ماده غذایی اصیل ایرانی منبع خالص انرژی و سلامتی است
بازدید:۲۴۵
صد آنلاین | شاید جالب باشد بدانید، ارده یکی از غذا‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که از دوران هخامنشی تا امروز جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و تاریخ آشپزی این سرزمین داشته است.

 به گزارش صد آنلاین ، در ظرفی ساده از ارده، روایتی باستانی نهفته است که هنوز هم به صبحانه‌های ما جان می‌دهد. شاید جالب باشد بدانید، ارده یکی از غذا‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که از دوران هخامنشی تا امروز جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و تاریخ آشپزی این سرزمین داشته است. یک محصول اصیل ایرانی که از زمان گذشته تاکنون بیشتر به عنوان یک میان وعده یا دسر در مراسم و جشن‌ها استفاده می‌شده است. تاریخچه ارده نشان دهنده گذشته غنی و عمیق این ماده غذایی و تلاش و توانایی ایرانیان در درست کردن غذا‌های خوشمزه و سالم است.

 

این خوراکی مقوی از دانه‌های کنجد تفت داده و کوبیده شده یکی از خوراک‌های موردپسند ورزشکاران است و این طور که مشخص است درمان درد‌های بسیاری را سبب می‌شود. با ما این چند سطر را همراه باشید تا برایتان از ارده، مزایای آن برای کودکان و بزرگ سالان، فایده اش برای لاغری و ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این خوراکی ارزشمند و حتی منع مصرف آن برای برخی افراد بگوییم.

ارده با  چی؟

ارده را‌ می‌توان به صورت خالص و با نان و افزودنی‌های دیگر مصرف کرد و میزان افزودنی به آن بسته به ذائقه افراد متفاوت است.

نان

عسل

شیره نبات

شیره خرما

شیره انگور

مربا

فواید مصرف ارده برای سلامتی

استفاده از ارده در منوی غذایی روزانه همانند یک مکمل می‌تواند بسیاری از نیاز‌های روزانه شما به مواد مغذی را تأمین کند. برخی از مهم‌ترین اثرات مصرف ارده در بهبود سلامت بدن عبارت‌اند از:

پیشگیری از سرطان

حاوی ترکیبی گیاهی به نام سزامول است که این ماده از آنتی اکسیدان‌های بسیار مهم بدن و دارای خواص ضد التهابی است. از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی کبد، پوست، روده بزرگ و دهانه رحم جلوگیری می‌کند.

جوان سازی پوست

به دلیل داشتن دو آنتی اکسیدان مهم سزامول و سلنیوم به جوان سازی سلول‌های پوست کمک می‌کند و روند پیری را به تأخیر می‌اندازد.

پیشگیری از بیماری‌های قلبی

حاوی دو نوع ترکیب گیاهی مفید به نام لیگنان و فیتواسترول است که کلسترول را کاهش می‌دهد.

تقویت حافظه

چربی‌های غیراشباع مانند امگا ۳ و امگا ۶ در ارده، تقویت حافظه و بهبود عملکرد سیستم عصبی را سبب می‌شود و در پیشگیری از بیماری‌های زوال عقل بسیار مؤثر است.

درمان یبوست

مصرف منظم فیبر موجود در ارده در رژیم غذایی روزانه باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش و دفع راحت‌تر مواد زائد از روده بزرگ می‌شود.

درمان کم خونی

بدن برای ساخت گلبول‌های قرمز خون به آهن، مس و ویتامین B۶ نیاز دارد که هر سه این مواد مهم به مقدار کافی در ارده یافت می‌شود.

افزایش متابولیسم بدن

منبع بسیار خوبی از ویتامین‌های گروه B است که دریافت روزانه آن در افزایش متابولیسم یا سوخت و ساز بدن نقش بسیار مؤثری دارد و کمبود آن سبب بروز مشکلات بینایی در افراد می‌شود.

استحکام و سلامت استخوان‌ها

ارده منبع بسیار خوبی برای تأمین کلسیم بدن است و سبب استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود.

رفع بیماری‌های رحم

ارده قاعده آور است و مصرف آن سبب رفع بیماری‌های رحم خواهد شد./شهرآرانیوز