به گزارش صد آنلاین ، اسکله بریس از پرطرفدارترین اسکلههای نزدیک چابهار است که در طول سالهای اخیر گردشگران بسیاری برای تماشای زیباییهای آن به چابهار سفر کردهاند. از میان سواحل جنوبی کشور، سواحل خلیج فارس بیشترین شهرت را دارند؛ در حالی که سواحل دریای مکران در حوالی چابهار از سواحل منحصربهفرد صخرهای در ایران است.
در سالهای اخیر محدودیتها برای بازدید از سواحل اطراف چابهار کاهش یافته است و افراد زیادی برای بازدید از اسکلههای اطراف چابهار به این منطقه سفر میکنند. بسیاری از گردشگران اسکله و ساحل بریس را از زیباترین جاهای دیدنی چابهار میدانند. با توجه به بکر بودن ساحل بریس، در حال حاضر امکانات زیادی در این منطقه وجود ندارد؛ اما زیباییهای چشمنواز این ساحل، بازدید از آن را به خاطرهای فراموشنشدنی در سفر به چابهار تبدیل میکند.
اسکله بریس را با نام «ساحل تراسی» نیز میشناسند و تصاویر زیادی از این ساحل زیبا توسط عکاسان ثبت شدهاند که شاید آنها را دیده باشید. زیبایی ساحل بریس در زمان طلوع و غروب خورشید دوچندان میشود؛ به همین دلیل، بسیاری از گردشگران اقدام به کمپ کردن در این ساحل میکنند.
اسکله و ساحل بریس در فاصله ۶۰ کیلومتری شرقی بندر چابهار قرار دارد. مسیر دسترسی به این ساحل از زیباترین جادههای جنوبی ایران میگذرد که خود از جاهای دیدنی استان سیستان و بلوچستان به شمار میروند. گرچه این مسیر بهدلیل دور افتاده بودن از مرکز کشور مورد بیمهری فراوان قرار گرفته است، یکی از جادههای منحصربهفرد ایران به شمار میرود. تلاقی کوه با دریا در طول این جاده شما را بین صخرههای پرپیچوخم و دریای مکران قرار میدهد. فرسایش کوهها در این منطقه در طول سالهای دراز باعث شگل گیری صخرههایی با شکلهای عجیب و غریب شده است.
اگر نام کوههای مریخی به گوشتان خورده باشد، میتوانید آنها را در این مسیر ببینید. شکل صخرهای کوهها تا ساحل بریس ادامه دارد و یکی از زیباترین سواحل صخرهای دریای مکران نیز در این منطقه به چشم میخورد. برای تماشای بیشتر زیباییهای اسکله و ساحل بریس بهتر است در زمان غروب آفتاب به این ساحل بروید. مردم خونگرم و دوست داشتنی روستای بریس از شما استقبال گرمی خواهند کرد و میتوانید برای گشت زنی در دریا سوار قایق شوید.
اگر در طول روز به اسکله بریس بروید میتوانید ساعتی را در گوشهای دنج بنشینید و از تماشای هیاهوی صیادان در قایقهای رنگارنگ لذت ببرید. با وجود تردد بالا در اسکله بریس، این ساحل آرامش زیادی دارد که شما را در خود غرق میکند. شغل بیشتر مردم روستای بریس ماهیگیری است و قایقها و لنجهای این بندر برای صید به اقیانوس هند تردد میکنند.
یکی دیگر از زیباییهای ساحل بریس پدیده موجفشان در این منطقه است. موجفشان به پدیدهای گفته میشود که موج دریا با فشار از میان سوراخهای ایجاد شده در میان سنگهای ساحلی به بالا میپاشد. در زمان وزش شدید باد، به دلیل قدرتمند بودن امواج، موجهای بلندی از میان این سوراخها تا ارتفاع بلند فوران میکنند و فوارههایی طبیعی و زیبا ایجاد میشود. بهترین زمان برای تماشای پدیده موج فشان فصل تابستان و شهریور ماه است.
معنی بریس
درباره وجه تسمیه «بریس» اطلاعات زیادی در دست نیست. در قدیمیترین منابع موجود، در پنج کیلومتری روستای بریس امروزی، مکانی به این نام بوده است و آن را با عنوان یکی از قدیمیترین روستاهای اطراف چابهار میشناسند. ساکنان این روستا نیز از قدیمیترین ساکنان منطقه چابهار هستند. در ایران روستایی دیگر در استان اردبیل نیز با این نام شناخته میشود که برای نامگذاری آن نیز دلیل مشخصی عنوان نشده است.
4461/ب