آخرین اخبار
۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۳

شرایط و احکام سجده در زیارت عاشورا/ همه چیز درباره سجده پایانی زیارت عاشورا و حکمت آن

شرایط و احکام سجده در زیارت عاشورا/ همه چیز درباره سجده پایانی زیارت عاشورا و حکمت آن
بازدید:۲۳۳
سجده پایانی زیارت عاشورا و احکام مرتبط با آن را در ادامه سایت صدآنلاین بخوانید.
کد خبر : ۱۶۴۰۸۲

به گزارش صدآنلاین، زیارت عاشورا از جمله زیارت‌نامه‌های پر فضیلت شیعیان است که در بزرگداشت حماسه عاشورا و شهدای کربلا خوانده می‌شود. در بخش پایانی این زیارت، سجده‌ای با ذکر خاص «اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ...» توصیه شده که بیانگر شکرگزاری امام حسین(ع) و یارانش در اوج مصائب و سختی‌هاست. این سجده نماد تسلیم و توکل به پروردگار و طلب شفاعت از آن حضرت می‌باشد.

 

بر اساس روایات و فتاوی مراجع، انجام این سجده دارای احکام و شرایط خاصی است. برخلاف سجده‌های واجب نماز، برای این سجده مستحب، وضو شرط نیست هرچند بهتر است با وضو انجام شود. همچنین رو به قبله بودن اگرچه الزامی نیست ولی مستحب است. در مورد مکان سجده، می‌توان بر هر چیزی که سجده بر آن صحیح است مانند مهر، سنگ یا چوب سجده کرد و در صورت عدم دسترسی، سجده بر لباس کتان یا پنبه و در نهایت بر پشت دست جایز است.

 

نکته مهم اینکه این سجده برای بانوان در ایام حیض و نیز برای افراد جنب جایز است و منعی ندارد. ذکر اصلی این سجده که بیانگر شکرگزاری و طلب شفاعت است، با عبارت «اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاکِرِینَ لَکَ عَلَی مُصَابِهِمْ...» آغاز می‌شود. در صورتی که فرد متن ذکر را حفظ نباشد، می‌تواند از نوشته یا تلفن همراه کمک بگیرد.

 

اهمیت این سجده در آن است که یادآور شکرگزاری در سخت‌ترین شرایط است، همانگونه که امام حسین(ع) در روز عاشورا در اوج مصائب شکر خدا را به جا آورد. این عمل مستحب هرچند واجب نیست، ولی انجام آن با رعایت شرایط و آداب، موجب تقرب به خداوند و بهره‌مندی از ثواب و برکات معنوی آن می‌شود. در انجام این سجده، آرامش بدن و حضور قلب توصیه شده است

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها