یک فلوشیپ زنان با تاکید بر اینکه ریسک ابتلا به سرطان دهانه رحم در میان بانوانی که در غربالگری شرکت نکرده اند بیشتر است، گفت: بیماری سرطان دهانه رحم در مراحل ابتدایی هیچ گونه علامتی ندارد.
دکتر قائم مقامی، فلوشیپ زنان با بیان اینکه تست غربالگری از دهانه رحم به دو روش انجام می شود؛ افزود: در روش سنتی، سلول هایی از دهانه رحم برداشته می شود، در حالی که در روش مایع این سلول ها در محلول ریخته شده و به این ترتیب، تعداد سلول هایی که در این روش از دهانه رحم برداشته می شود، بیشتر است و بر خلاف روش قدمی، سلول ها با وسیله دور ریخته نمی شود.
قائم مقامی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات انجام شده این دو روش تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، تصریح کرد: روش سنتی هر دو سال یک بار و پاپ اسمیر مایع به علت گران قیمت بودن، هر پنج سال یک بار انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه در کشورهای فقیر به دلیل عدم دسترسی به امکانات و آگاه نبودن مردم، میزان شیوع ابتلا به سرطان دهانه رحم بیشتر از کشورهای توسعه یافته است، ادامه داد: در کشورهای پیشرفته، ریسک ابتلا به این بیماری در میان زنانی که در غربالگری سرطان دهانه رحم شرکت نکرده اند بیشتر است.
قائم مقامی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا فردی که سابقه سرطان دهانه رحم را در خانواده دارد، تست پاپ اسمیر برای وی باید در فواصل کوتاه تری انجام شود، اذعان داشت: خیر؛ این افراد می توانند تست مذکور را در همان فاصله پنج ساله انجام دهند.
این فلوشیپ زنان در ادامه بیان داشت: این بیماری در مراحل اولیه علامت ندارد و تغیییرات سلولی با پاپ اسمیر تشخیص داده می شود. وقتی سرطان مهاجم می شود، علائم ایجاد می شود. لک بینی غیر عادی بعد از تماس جنسی، ترشحات آبکی فراوان، خونریزی های غیر طبیعی بین دو عادت ماهیانه را می توان به عنوان علائم بیماری مورد توجه قرار داد.
قائم مقامی با اشاره به این که پیشرفت بیماری موضعی است، بیان کرد: ممکن است به اطراف لگن فشار بیاورد و ایجاد درد سیاتیک کند. گرفتاری مثانه به صورت وجود خون در ادرار مشخص می شود و گرفتاری روده، خونریزی از مقعد ایجاد می کند. در مراحل نهایی با گرفتاری کلیه ها و بالا رفتن اوره، فرد ممکن است جان خود را از دست بدهد.
قائم مقامی ادامه داد: در خانم های بالای ۳۰ سال که آزمایش HPV شانزده هجده آنها مثبت است، کلپوسکوپی انجام می شود. البته HPV شانزده هجده در خانمی اگر مثبت باشد، دلیل سرطان نیست؛ زیرا ۸۰ درصد خانم ها زیر ۵۰ سالگی این آزمایش در آنها مثبت می شود که در عرض یک یا دو سال با کمک سیستم ایمنی بدن، عفونت ویروسی از بین می رود. این افراد حتما نیاز به پیگیری دارند و یکسال بعد و سپس دوسال بعد باید تست را تکرار کنند.
این فلوشیپ زنان با بیان این که ویروس پاپیلوما را می توان با روش پاپ اسمیر تشحیص داد، اذعان داشت: در حال حاضر برای ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) واکسن موجود است. واکسن گاردایسل که بیشتر در دسترس می باشد، بر روی ویروس ۱۸-۱۶ و ۱۱،۶ موثر است.
انتهای پیام/211111wqa