آخرین اخبار
۲۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۱
بازدید:۲۹۳
صد آنلاین | باغی که به نفع مردم تملک شد
کد خبر : ۴۶۲۰۲



به گزارش صد آنلاین ، فروردین ماه بود که در‌های مجموعه زیبای باغ گلاریس به روی مردم پایتخت باز شد؛ جایی که به‌عنوان متفاوت‌ترین باغ ایرانی پایتخت از آن یاد می‌شود و شبانه‌روز و رایگان پذیرای مراجعان است.

 

 

 

 


باغ گلاریس
 باغ بوستان گلاریس، یکی از امکانات تفریحی پایتخت است که در محله باغ‌فیض از سوی شهرداری به مردم هدیه شده و حالا در روز‌های پاییزی جان می‌دهد برای گشت وگذار ارزان و آسان. اگر شما هم در این روز‌های پاییزی دلتان یک تفریح رایگان و کم‌هزینه می‌خواهد، این پیشنهاد را از دست ندهید. گلاریس، یکی از بهترین موقعیت‌ها برای گذران اوقات فراغت و ثبت لحظه‌ها و عکس‌های یادگاری متفاوت است.

 

 

گردشی دلپذیر در باغ گلاریس

تحول باغ متروکه
سال ۱۳۹۵ براساس توافق ملکی که میان شهرداری با یکی از مالکان این باغ متروکه انجام شد، مکان فعلی بوستان گلاریس در اختیار شهرداری تهران قرار گرفت. این بوستان در گذشته با وجود ظرفیت‌های بسیار خوبی که داشت، مانند آب روان و فضای سبز به حال خود رها شده بود تا اینکه شهرداری منطقه ۵ به‌منظور توسعه فضای سبز محدوده و افزایش سرانه خدماتی شهروندان تصمیم گرفت آن را به بوستان برای استفاده بهینه شهروندان تبدیل کند. در نهایت با کمترین هزینه و با بهترین اقدامات توسط شهرداری به بوستانی برای مردم تبدیل و در‌های آن در اواسط بهمن‌ماه سال ۱۴۰۱ به روی عموم باز شد و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

گردشی دلپذیر در باغ گلاریس
گردشی دلپذیر در باغ گلاریس
ویژگی متمایز
در راه‌اندازی بوستان گلاریس اقدامات قابل توجهی شده است و آن را تا حدودی از دیگر بوستان‌های شهر متمایز کرده است، مثلا این بوستان با کمترین هزینه ساخته شده؛ به‌طوری که هزینه طراحی سکو‌های بوستان گلاریس معادل مبلغی بالغ بر یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است، درحالی‌که قیمت سکو‌های پارکی حدود ۷ تا ۹ میلیون تومان است. همچنین در بوستان گلاریس سعی شده تا در حد ممکن ظرافت بوستان رعایت و بدون اینکه هیچ درختی در آن قطع شود، مسیر پیاده‌روی پیش‌بینی و ایجاد شود. از این‌رو در این باغ بوستان تا چشم کار می‌کند انواع درختان‌تنومند و قدیمی به چشم می‌آید که یادآور هویت این محدوده است.

یک باغ تمام‌عیار
بوستان گلاریس هم مانند بسیاری از بوستان‌های دیگر امکاناتی دارد که آشنایی با آن‌ها پیش از رفتن به این مجموعه خالی از لطف نیست؛ باغی که تمام محدوده‌اش برای تردد معلولان مناسب‌سازی شده است.

پوشش گیاهی متنوع
با توجه به اینکه عمدتا درختان باغ گلاریس مثمر هستند، تعداد ۱۸ هزار و ۸۵۰ گلدان، انواع درختچه‌ها اعم از پامپاس گراس، رزمهندسی، رز هفت‌رنگ، نسترن، یوکا، بربریس، پیروکانتا و... بیش از ۲ هزار پیاز لاله و ۷۰۰ جعبه نشای فصلی برای این باغ استفاده و کاشته شده‌است.




آبراه آرامش
در یک بخش آبراه آرامش درنظر گرفته شده که فضایی به‌منظور ارتباط مستقیم مراجعه‌کنندگان با طبیعت است که در این فضا از نهر موجود استفاده شده است.

مسیر پلازا
این مسیر نیز یکی دیگر از جاذبه‌های ویژه باغ بوستان گلاریس است که فضایی با طراحی چند منظوره برای پیاده‌روی و تعامل افراد با یکدیگر با قابلیت نشستن در فضا‌های طراحی شده است.

کافه کتاب
فضایی با عملکرد کافی‌شاپ و کتابخانه که هر دو کار را توأم باهم برعهده دارد.

شربت‌خانه
شربت‌خانه از دیگر امکانات بوستان گلاریس است که به‌منظور ارائه محصولات سنتی و ارگانیک به مراجعه‌کنندگان درنظر گرفته شده است.

باغچه کتاب
باغچه کتاب نیز دیگر بخش باغ گلاریس است که برخلاف طراحی بسته کتابخانه، فرصت مطالعه در فضای آزاد را می‌دهد و دارای سکو‌های منعطف در فضایی باز برای مراجعه‌کنندگان است.

مزرعه حیوانات اهلی
مزرعه حیوانات اهلی که فضایی برای برقراری ارتباط مستقیم مراجعه‌کنندگان با حیوانات اهلی است.

گلخانه
در باغ گلاریس فضایی برای پرورش نهال‌های مورد نیاز باغ و همچنین تامین نیاز‌های ساکنان محله با عنوان گلخانه تعبیه شده است. این گلخانه در درآمدزایی باغ کمک خواهد کرد.

امکانات دیگر
در این باغ ۵ چشمه سرویس بهداشتی بانوان، ۵ چشمه سرویس بهداشتی آقایان و نمازخانه در بخش جنوب غربی مجموعه جانمایی شده است.

شاخه‌های درهم تنیده
نام گلاریس هم استعاره از ماهیت باغ و درختان فراوان آن دارد، زیرا این نام در زبان کردی به‌معنای دختربچه مومشکی است که مو‌های به هم تنیده و بلند دارد همانطور که درختان این باغ درهم تنیده و با شاخ و برگ بلند هستند. اینجا ۹ هزار و ۸۰۰ مترمربع مساحت و ۲ دسترسی شمال‌غربی از کوچه‌باغ ملی سوم و دسترسی جنوب شرقی از کوچه نائینی دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های این باغ بوستان بهره‌مندی از مصالح با حفظ ساختار سازه‌ای باغ است. کاشی‌های آبی، آجر‌های سنتی ایرانی و خشت و گل و دیگر عناصر معماری ایرانی و اسلامی برای این باغ درنظر گرفته شده است.


منبع: روزنامه همشهری

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها