۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰
بازدید:۳۴۲
صد آنلاین | میزان سرطان‌های دستگاه گوارش در افراد زیر ۵۰ سال در حال افزایش است.
کد خبر : ۳۷۳۸۲

افزایش نرخ سرطان در افراد زیر ۵۰ سال

بر اساس یک مطالعه جدید، میزان سرطان‌های دستگاه گوارش در افراد زیر ۵۰ سال در حال افزایش است. در حالی که سرطان زودرس در حال افزایش است، نرخ سرطان در افراد بالای ۵۰ سال در حال کاهش است.

محققان معتقدند که افزایش بروز سرطان در میان افراد زیر ۵۰ سال را می‌توان به عوامل مختلفی نسبت داد.

سرطان‌های دستگاه گوارش از شایع‌ترین انواع سرطان‌های زودرس است که در افراد زیر ۵۰ سال رخ می‌دهد.

از آنجایی که افراد جوان تا اواسط ۴۰ سالگی به طور معمول از لحاظ بسیاری از سرطان‌ها غربالگری نمی‌شوند، بسیاری از موارد در مراحل بعدی و تهاجمی‌تر تشخیص داده می‌شوند.

 

 

«آنتون بیلچیک»، انکولوژیست جراحی، و مدیر برنامه دستگاه گوارش و کبد صفراوی در مؤسسه سرطان سنت جان در سانتا مونیکا کالیفرنیا، گفت: «نتایج کاملاً نگران کننده هستند زیرا نه تنها سرطان کولورکتال (روده بزرگ) در بین جوانان در حال افزایش است بلکه برخی از سرطان‌های کمتر شایع دستگاه گوارش مانند سرطان مجرای صفراوی و سرطان پانکراس با سرعت بیشتری در حال افزایش است.»

برای اندازه گیری میزان بروز انواع مختلف سرطان در افراد زیر ۵۰ سال، محققان داده‌های سلامتی ۵۶۲۱۴۵ فرد مبتلا به سرطان زودرس بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ را بررسی کردند.

 

 

این تیم دریافت در حالی که میزان سرطان در افراد بالای ۵۰ سال کاهش یافته است، سرطان در افراد زیر ۵۰ سال افزایش یافته است، به ویژه در بین افراد بین ۳۰ تا ۳۹ سال.

در حالی که سرطان سینه شایع‌ترین نوع سرطان تشخیص داده شده در سال ۲۰۱۹ بود، سرطان‌های دستگاه گوارش- مانند سرطان معده، کولون، رکتوم و لوزالمعده- در آن سال با سریع‌ترین نرخ رشد مواجه بودند.

بیلچیک گفت: «این سرطان‌ها بسیار تهاجمی هستند و پیامد بدتری نسبت به سرطان کولورکتال دارند.»

 

 

محققان شاهد افزایش ۸ درصدی موارد سرطان پستان با شروع زودرس بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ بودند. افزایش در بروز سرطان‌های دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی زنان نیز ثبت شد.

سرطان زودرس در زنان ۴.۴ درصد افزایش و در مردان ۵ درصد کاهش داشته که محققان دلیل آن را افزایش سریع سرطان‌های سینه و رحم می‌دانند.

 

 

چاقی، رژیم غذایی ضعیف و مملو از قندهای تصفیه شده، می‌تواند باعث التهاب مزمن در دستگاه گوارش و افزایش حساسیت به سرطان شود.

 

 

عوامل دیگری که ممکن است خطر سرطان را افزایش دهند عبارتند از:

قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی (به عنوان مثال، دود و بنزین)

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سرطان زا

الگوهای خواب

 کاهش فعالیت بدنی

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد نشان داد که کم تحرکی بیشتر با افزایش خطر ابتلاء به سرطان کولورکتال در جوانی مرتبط است.

عوامل ژنتیکی نیز ممکن است منجر به سرطان شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها