به گزارش صد آنلاین، وی با بیان اینکه حضرت زهرا سلاماللهعلیها با وجود جایگاه رفیع خانوادگی و خواستگاران متعدد با شرایط اقتصادی و اجتماعی مناسب، حضرت علی علیهالسلام را انتخاب کردند، اظهار داشت: امیرالمؤمنین علیهالسلام در کنار تعهد دینی، مدیری توانمند، متخصص در امور نظامی و اقتصادی، و دارای صبر و قدرت بالای مدیریت هیجانات بودند؛ ویژگیهایی که از منظر روانشناسی امروز نیز، معیارهای مهمی در ازدواج موفق به شمار میروند.
حجتالاسلام عظیمی ادامه داد: یکی از مهمترین عوامل در موفقیت زندگی مشترک، توان مدیریت عواطف و هیجانات است. حضرت علی علیهالسلام شخصیتی بودند که حتی در مواجهه با دشمنان، از کوره درنمیرفتند. این مهارت در کنترل خشم، ترس، غم و شادی عامل مهمی در تحکیم بنیان خانواده و کاهش آسیبهای اجتماعی است.
مشاور مرکز مشاوره سماح همچنین تصریح کرد: متأسفانه امروز بخشی از مشکلات ازدواج جوانان نه به دلیل مسائل اقتصادی، بلکه ناشی از فرهنگ نادرست جامعه است. فرهنگ تجملگرایی، مهریههای سنگین، چشموهمچشمی و معیارهای ظاهربینانه جایگزین ملاکهای اصیل دینی و روانشناختی شده است.
وی افزود: باید باورهای فرهنگی در سطح جامعه اصلاح شود. جوانان باید بیاموزند که ازدواج با هدف بندگی خدا، آرامش روانی و شکوفایی شخصیتی خواهد داشت. خانوادهها نیز باید از تحمیل هزینهها و انتظارات غیرمنطقی خودداری کنند و فرزندانشان را به ازدواجهای ساده، اما پرمحتوا ترغیب کنند.
این کارشناس حوزه خانواده با اشاره به اینکه بسیاری از والدین با نیت خوشبختی فرزندانشان، خواسته یا ناخواسته مانع ازدواج بهموقع آنها میشوند، گفت: والدین باید بدانند که خوشبختی در داشتن جهیزیه گرانقیمت یا مراسم پرهزینه نیست، بلکه در انتخاب همسری مؤمن، متعهد و پرتلاش است.
وی تأکید کرد: اگر هدف ما از زندگی تنها رفاه مادی باشد، انتخاب ما نیز بر اساس امکانات ظاهری خواهد بود؛ اما اگر هدف بندگی و تعالی روحی باشد، ملاک انتخاب همسر نیز ایمان، تقوا و تعهد خواهد بود.
حجتالاسلام عظیمی با بیان اینکه ازدواج باعث بلوغ اقتصادی نیز میشود، گفت: برخلاف تصور عمومی، کسانی که زودتر ازدواج کردهاند، از نظر اقتصادی موفقترند. هزینههای مشترک، صرفهجویی و هدفمندی در زندگی مشترک موجب میشود مسیر رشد مالی هموارتر شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حل بحران جمعیتی و افزایش تمایل به فرزندآوری، در گرو فرهنگسازی، اصلاح باورهای غلط و فراهمسازی زیرساختهای مالی برای ازدواج آسان است. همانگونه که در بحران کرونا همه نهادها وارد میدان شدند، در حوزه ازدواج نیز باید شاهد یک بسیج ملی از سوی علما، دانشگاهیان، رسانهها، دولت و خانوادهها باشیم./ حوزه