به گزارش صد آنلاین، مزیتهای مصرف برنج سبوسدار (قهوهای) به شرح زیر است:
برنج قهوهای حاوی آنتیاکسیدانها (مثل فنولیک اسید) و مواد معدنی مانند منیزیم است که با کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود جریان خون مغزی، ممکن است به سلامت مغز کمک کرده و خطر بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را کاهش دهد.
چربی موجود در برنج سبوسدار بسیار ناچیز و عمدتاً از نوع چربیهای غیراشباع (سالم) است. همچنین فاقد کلسترول و چربیهای ترانس است که برای سلامت قلب مفید محسوب میشود.
به دلیل وجود پتاسیم و منیزیم، به تنظیم تعادل سدیم و آرامش عروق خونی کمک میکند و در نتیجه در مدیریت فشار خون بالا مؤثر است.
فیبر بالای آن باعث بهبود سلامت روده و دفع سموم میشود. آنتیاکسیدانهایی مانند سلنیوم و فنولیک اسید نیز با خنثیسازی رادیکالهای آزاد، ممکن است خطر سرطانهای گوارشی (مثل روده بزرگ) را کاهش دهند.
ویتامینهای گروه B، ویتامین E و آنتیاکسیدانها به کاهش التهاب پوستی (مانند اگزما) کمک میکنند. این ترکیبات با مبارزه علیه رادیکالهای آزاد، چینوچروک و علائم پیری پوست را به تأخیر میاندازند.
کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر آن، انرژی را بهتدریج آزاد میکنند و از نوسانات قند خون جلوگیری میکنند. وجود ویتامینهای B۱ (تیامین) و B۳ (نیاسین) نیز در تبدیل غذا به انرژی نقش دارد.
برنج قهوهای در فرآیند آسیاب شدن، سبوس و جوانه خود را از دست نمیدهد، بنابراین نسبت به برنج سفید، حاوی ۳ تا ۴ برابر فیبر، منیزیم، پتاسیم و آنتیاکسیدانهای بیشتر است. این ویژگیها آن را به یک انتخاب مغذیتر تبدیل میکند.
نکته:
اگرچه برنج سبوسدار مزایای زیادی دارد، اما اثرات آن در پیشگیری از بیماریها معمولاً در ترکیب با یک رژیم متعادل و سبک زندگی سالم مشهودتر است./ اختصاصی صد آنلاین