به گزارش صد آنلاین، رئیس سازمان دارالقرآن کشور با ذکر اینکه در این سال ریاست شورای توسعه فرهنگ قرآنی به رئیس سازمان تبلیغات تفویض شد، ادامه داد: در این راستا جلسات بحث و تبادل نظر برای نحوه فعال شدن شوراهای استانی در دستور کار قرار گرفت که نهایتاً مقرر شد دبیری شوراهای استانی برای دو سال به مدیران کل تبلیغات اسلامی در استانها تفویض شود.
حجتالاسلام تقیزاده با یادآوری رویکرد قرارگاهی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، بیان کرد: این رویکرد حاصل آسیبشناسی تجربه سالیان قبل بود لذا مقرر شد برای نگه داشتن شورا در سطح قرارگاه حتیالامکان به سمت اجرای عملیاتهای واقعی بزرگ برویم.
وی تصریح کرد: همه دستگاهها نسبت به قرآن وظایفی دارند اما اگر بناست اتفاقی بزرگ در حوزه فعالیتهای قرآنی در استان شکل بگیرد باید با رویکرد قرارگاهی و با هماهنگی شورای توسعه استانی پیش برود که عملیات ماه رمضان در این راستا ترسیم و در سراسر کشور اجرایی شد.
این مقام مسئول قرآنی با اشاره به تصویب نهضت «زندگی با آیهها» در شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، توضیح داد: جلسهای نیز هم در سال ۱۴۰۲ با حضور آیتالله شهید رئیسی و هم با حضور دکتر پزشکیان در سال ۱۴۰۳ برگزار شد که حاکی از نگاه ویژه به فعالیتهای این شوراست.
حجتالاسلام تقیزاده با بیان اینکه سند توسعه قرآنی در تعدادی از استانها تدوین و اجرایی شده است، توضیح داد: مثلاً در استان بوشهر یک سند ۱۰ ساله تا سال ۱۴۰۲ تدوین شد که تا مراحلی هم پیش رفت و اکنون نیز سند جدیدی تدوین شده و اتفاقات خوبی شما گرفته است.
مسئول سازمان دارالقرآن کشور با ابراز خرسندی از برگزاری قوی نهضت زندگی با آیهها در استان چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: این استان جزو استانهای برتر در اجرای نهضت قرآنی زندگی با آیهها بهویژه در زمینه برگزاری محافل قرآنی در ماه مبارک رمضان بود.
حجتالاسلام تقیزاده با یادآوری اینکه بالغ بر ۳۰ میلیون از جمعیت کشور محتوای نهضت زندگی با آیهها را دیدند، افزود: این محتواها در کانالها و گروههای مختلف در شبکه مجازی منتشر میشد و این تعداد مخاطب ردیابی شد که البته رقم واقعی، بیش از این است.
وی از برپایی قریب به ۱۷۰ هزار محفل قرآنی جدید در سطح کشور در ماه رمضان خبر داد و گفت: مشخصات کامل تمام ۲۵ هزار مرکز اعم از مؤسسات، خانههای قرآن، جلسات خانگی قرآن و پایگاههای قرآنی مساجد قبل از ماه رمضان پایش و در سایتی با نام اطلس محافل و جلسات قرآن ثبت شد.
تقیزاده ادامه داد: این ۲۵ هزار مرکز قرآنی قریب به ۱۷۰ هزار محفل را برگزار کردند که ۷۵ درصد این محافل پس از ماه مبارک رمضان نیز ادامه یافته و ما در حال رصد و ثبت این مراکز برای حمایت هستیم.
مسئول سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به استمرار نهضت زندگی با آیهها بعد از ماه رمضان، اظهار کرد: در این راستا بناست به سراغ آیات آشنا برویم که بخش بیشتری از جامعه خاصه مذهبیها این آیات را بلدند.
تقیزاده با اشاره به اجرای یک نظرسنجی از حدود چهار هزار مخاطب برای احصای این آیات، بیان کرد: در این نظرسنجی به آیاتی که مردم بیشتر با آنها مأنوس هستند، رسیدیم و ۱۰۰ آیه استخراج شد که محتوای متنوع متناظر این آیات نیز تولید شده و در اختیار مخاطبان قرار دارد.
وی با تصریح اینکه این عملیات بزرگ قرآنی از غدیر تا مبعث اجرایی میشود، افزود: همچنین اوقات فراغت دانشآموزان را به صورت جدی با آموزشوپرورش، صدا و سیما و برخی نهادهای متناظر همچون بسیج رایزنی داشتیم که بتوان اوقات فراغت را با محوریت دور جدید نهضت زندگی با آیهها پیش ببریم.
حجتالاسلام تقیزاده تصریح کرد: برای برخی مناسبتها که جامعه هدف خاصی را همچون دانشآموزان یا هیئات و … را تحت پوشش قرار میدهد، برنامهریزی کردیم که از این بسترها نیز برای قرآنیتر شدن جامعه استفاده کنیم.
وی در پایان اظهار کرد: طراحی ما این است که بتوانیم از ظرفیت همه دستگاهها و مجموعهها برای پیوند همکانی با نهضت زندگی با آیهها بهره بگیریم./ حوزه