به گزارش صد آنلاین، این مطالعه نشان داد که بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب علاوه بر بیماریهای رایج مانند سرطان و بیماریهای قلبی عروقی، در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای کبدی نیز هستند.
در سطح جهانی، دانشمندان بر این باورند که بروز بیماری کبد چرب ممکن است به یک نفر از هر 4 نفر برسد.
این بیماری عمدتاً به دلیل اضافه وزن یا چاقی ایجاد می شود و با تجمع چربی اضافی در کبد مشخص می شود که می تواند منجر به آسیب شدید کبد و حتی سرطان کبد شود.
بیماری کبد چرب
بیماری کبد چرب با افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری های دیگر همراه است.
تجمع چربی در کبد منجر به ترشح مواد التهابی و هورمونهایی میشود که بر سیستمهای مختلف بدن تأثیر میگذارند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مانند حملات قلبی، سکته مغزی، سرطان و بیماریهای تنفسی و غدد درون ریز را افزایش میدهد.
علاوه بر این، اختلال در عملکرد کبد میتواند منجر به افزایش حساسیت به عفونتها و بیماریهای عفونی شود و این تغییرات سیستمیک باعث میشود بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب به دلایل متعددی فراتر از خود بیماری کبدی بمیرند.
نویسنده اصلی این مطالعه، اکسل وستر، استادیار دپارتمان پزشکی در موسسه کارولینسکا و پزشک بیمارستان دانشگاه کارولینسکا، می گوید بسیاری از مردم نمی دانند که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند. زیرا به ندرت در مراحل اولیه علائم ایجاد می کند.
او توضیح میدهد: مطالعه ما نشان میدهد افرادی که مبتلا به بیماری کبد چرب تشخیص داده میشوند، نه فقط بیماریهای کبدی، خطر مرگ ناشی از بسیاری از بیماریهای مختلف را افزایش میدهند.
محققان تمامی بیماران مبتلا به کبد چرب را در سوئد بین سالهای 2002 تا 2020 شناسایی کردند و این مطالعه شامل بیش از 13000 بیمار بود.
خطر مرگ ناشی از علل مختلف در مقایسه با جمعیت عمومی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان کلی مرگ و میر در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب تقریباً دو برابر بیشتر است.
این خطر تقریباً برای همه علل مرگ و میر بالا بود، اما به ویژه برای مرگ و میر ناشی از بیماری کبد (27 برابر بیشتر) و سرطان کبد (35 برابر بیشتر).
پیگیری جامع
شایع ترین علل مرگ، بیماری های قلبی عروقی و سرطان غیر کبدی بودند که میزان مرگ و میر به ترتیب بالاتر از 54% و 47% بود.
این مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به بیماری کبد چرب بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از عفونت ها، بیماری های گوارشی، بیماری های تنفسی، بیماری های غدد درون ریز یا علل خارجی هستند.
هانس هاگستروم، استادیار گروه پزشکی در موسسه کارولینسکا و پزشک ارشد در بیمارستان دانشگاه کارولینسکا، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: مهم است که در درمان بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب فقط بر روی کبد تمرکز نکنیم. یک رویکرد جامع و مداخله زودهنگام که شامل تخصص های مختلف پزشکی می شود، می تواند برای بهبود پیش آگهی این بیماران بسیار مهم باشد.
این مطالعه نیاز به اتخاذ یک رویکرد یکپارچه در درمان بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب را برجسته می کند، زیرا مراقبت های بهداشتی باید شامل نظارت و پیگیری جامع برای بیماری های قلبی عروقی، سرطان و سایر بیماری هایی باشد که ممکن است خطر مرگ را افزایش دهند. همچنین بر اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری و افزایش آگاهی از علائم و خطرات آن تاکید می کند./ انتخاب