به گزارش صدآنلاین، حقیقت دقیق اسم اعظم هنوز مشخص نیست. برخی بر این باورند که اسم اعظم ممکن است چیزی فراتر از کلمات و حروف باشد. در روایات آمده است که این اسم ممکن است بیشتر از یک کلمه باشد و به نوعی معنای غیرلفظی و باطنی داشته باشد.
براساس آیات و روایات، برخی از افراد اسم اعظم را میدانستند و بهرهمندی آنها از این اسم به میزان ظرفیت و صلاحیت آنها بستگی داشت. در بیشتر روایات، فقط پیامبران و ائمه معصومین (ع) از این اسم برخوردار بودند و برخی از انسانهای دیگر نیز از آن بهره بردند. در قرآن، افرادی مثل حضرت نوح، حضرت ابراهیم، حضرت موسی، حضرت یعقوب و برخی دیگر به اسم اعظم دسترسی داشتند.
یکی از داستانها که در روایات آمده است، در مورد بلعم بن باعورا است که قادر به استجابت دعا و شفا دادن بود اما چون از فرعون تبعیت کرد، اسم اعظم از او گرفته شد.
آثار اسم اعظم
در روایات آمده است که استفاده از اسم اعظم میتواند تاثیرات شگرفی داشته باشد:
حضرت عیسی (ع) با بهرهمندی از اسم اعظم میتوانست مردگان را زنده کند و بیماران مبتلا به پیسی را شفا دهد.
آصف بن برخیا، وزیر حضرت سلیمان (ع)، به کمک اسم اعظم تخت بلقیس را از یمن به شام آورد.
هر کسی که از اسم اعظم اطلاع داشته است، قادر به استجابت دعا و برآورده شدن حاجات بوده و از علم غیب آگاه میشده است. در نتیجه، برکات زیادی از خداوند به او نازل میشده است.
حدیث درباره اسم اعظم
امام صادق (ع) در مورد اسم اعظم فرمود:
«خدای متعال اسمی را آفرید که با حروف به صوت نمیآید و با الفاظ تکلم نمیشود.»
در روایت دیگری آمده است:
«اسم اعظم ۷۳ حرف دارد. برخی پیامبران از حروف مختلف آن آگاه بودهاند. حضرت عیسی (ع) دو حرف، حضرت موسی (ع) چهار حرف، حضرت ابراهیم (ع) هشت حرف، حضرت نوح (ع) ۱۵ حرف، حضرت آدم (ع) ۲۵ حرف و پیامبر اسلام (ص) ۷۲ حرف از آن را میدانست. یک حرف آن نزد خداوند مخفی است.»
این روایات به تفصیل نشان میدهند که تنها افراد خاصی، همچون پیامبران و ائمه معصومین (ع)، از اسم اعظم بهرهمند بودند و یک حرف از آن نیز تنها نزد خداوند محفوظ است.
نتیجهگیری
اسم اعظم یکی از اسرار بزرگ و الهی است که از توان بشر فراتر میرود. تنها افراد خاصی از جمله پیامبران و ائمه معصومین (ع) به این اسم دسترسی داشتهاند و از تاثیرات آن بهره بردهاند. این اسم تواناییهای بیپایانی دارد که شامل استجابت دعا، علم غیب و برکات عظیم میشود.