به گزارش صد آنلاین ، متخصصان تغذيه تاکيد دارند که زيتون گياهي بسيار مفيد براي سلامتي انسان است و ميتواند از بروز بيماريهاي قلبي پيشگيري کند.
اين متخصصان ميگويند برگ زيتون نيز در کاهش فشارخون نقش دارد. اگرچه ميوه اين گياه، حاوي چربي بالايي است اما با اين وجود منبع خوبي از اسيد اولئيک يا اسيدهاي چرب اشباع نشده امگا - 9 و ويتامين «اي» است. زيتون همچنين ميتواند اشتها را نيز افزايش دهد.
به گزارش روزنامه تايمزآواينديا، برگ زيتون کاهش دهنده فشارخون است و جوشانده آن براي تسکين درد دندان مفيد است. برگهاي زيتون غني از مادهاي تلخ به نام «اولئوروپئين»، حاوي مقداري اسيد چرب، عناصري چون نيتروژن، فسفر، كلسيم، منيزيم و حاوي مواد قندي است. در طب قديم بيشتر از روغن زيتون به عنوان ملين و همچنين براي معالجه دردهاي عصبي استفاده ميشده است.
روغن زيتون علاوه بر کاهش کلسترول بد خون و پيشگيري از بروز مشکلات عروقي، مانع از رسوب كردن کلسترول بر ديواره عروق و سرخرگها و تنگ شدن آنها ميشود. اين گياه و روغن آن ميزان قند خون را تنظيم ميکنند و خاصيت ضد سرطان و ضد التهابي دارد تا جايي که ممکن است از التهاب روده نيز پيشگيري کنند. خاصيت زيتون براي پيشگيري و درمان آسم و آرتروز نيز شناخته شده است.
بنابراين گزارش، زيتون خواص درماني ديگري نيز دارد از جمله اينكه زيتون سنگهاي صفراوي را دفع و يبوستهاي مزمن را درمان ميکند و تسکين دهنده قولنجهاي ناشي از ورم کليه است. همچنين اين ميوه بسيار مفيد در تسکين درد و سوزش سوختگيها، درمان آفتاب زدگي و سرمازدگي، گزش حشرات، مار و عقرب نقش قابل توجهي دارد.
پزشكان همچنين معتقد هستند كه مصرف روغن زيتون خطر سرطان سينه را در زنان کاهش ميدهد. آنها ميگويند اسيد اولئيک موجود در روغن زيتون اثر ژن سرطانزاي اين بيماري را کاهش ميدهد. روغن زيتون به موها نرمي و لطافت خاصي ميبخشد و باعث تقويت مو ميشود.
عصاره زيتون براي چين و چروک پوست بسيار مفيد است و باعث لطافت و نرمي و شادابي پوست صورت ميشود. به اين ترتيب پزشکان تاکيد دارند که روغن زيتون سالمترين روغن است که علاوه بر محافظت در برابر امراض قلبي از بروز انواع بيماريها مانند ديابت جلوگيري ميکند.
با خواص تغذیهای زیتون آشنا شوید
کارشناس تغذیه گفت: زیتون یک میوه با خواص تغذیهای زیاد است که به میزانی کمی در سبد غذایی خانوادهها وجود دارد و با نقطه مطلوب هنوز فاصلهداریم، در حالی که طارم زنجان قطب تولید این محصول در کشور است.
پروین افشار در گفتوگو با ایسنای منطقه زنجان، در خصوص اهمیت مصرف زیتون به عنوان یک ماده غذایی پرخاصیت، اظهار کرد: زیتون گیاهی پر از خواص تغذیهای است، به طوری که روغن تهیه شده از این میوه خواص درمانی، تغذیهای و پیشگیری از بیماریهای مختلف را دارد.
وی افزود: زیتون برای رفع یبوست و دفع سنگ صفرا مؤثر است، همچنین خاصیت آنتیاکسیدانی زیتون موجب پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان پستان میشود. در ضمن با توجه به اینکه بیماری قلبی و عروقی در حال افزایش است مصرف زیتون مانع از رسوب چربی میشود، در نتیجه بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: اسیدهای چرب مفیدی در زیتون وجود دارد و باعث نرمی و لطافت پوست و مو میشود. اگر زیتون به صورت پرورده مصرف میشود بهتر است مقدار نمک مورداستفاده کمتر باشد، ولی وجود رب انار و گردو بر میزان خواص تغذیه این ماده میافزاید در ضمن بهتر است از روغن زیتون برای پخت و پز استفاده شود و مصرف سرخکردنی نداشته باشد، زیرا نقطه دود روغن زیتون پایین است.
افشار با اشاره به مضرات استفاده از روغنهای نباتی، عنوان کرد: با توجه به اینکه مضرات روغن نباتی به وضوح آشکار است، اما هنوز هم بسیاری از مردم از این روغن استفاده میکنند که عامل بسیاری از بیماریها است؛ چرا که اسید چرب ترانس موجود در این دسته از روغنها از عوامل مهم در ایجاد سرطان است. به همین جهت باید در حوزه آموزش، اطلاعرسانی و فرهنگسازی اقدامات محسوستری صورت گیرد و مصرف زیتون در استان که یکی از قطبهای تولید زیتون در کشور به شمار میرود بیشتر شود.