آخرین اخبار
۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰
این اقدام زمینه ساز عفونت ادراری یا برگشت ادرار درکلیه ها
بازدید:۳۵۹۸
صدآنلاین| یک فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری گفت: کودکان چهار و پنج ساله که خیلی دستشویی را نگه می دارند می تواند مشکل زا باشد، مخصوصا در دختران، که می تواند زمینه ساز عفونت ادراری یا برگشت ادرار درکلیه ها شود. بنابراین باید سریعا تخلیه ادرار انجام شود.
کد خبر : ۱۲۶۸۹

به گزارش صدآنلاین، دکتر محمد حسین شجاع مرادی، فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری در گفتگو با رادیو سلامت گفت: مثانه انسان، حجم مشخصی از ادرار را می تواند در خود جای دهد و به تدریج که پر می شود، پیغامی را به اعصاب و مغز می رساند که باید منقبض شود، و این جاست که فرد حسِ اولیه ادرار را پیدا می کنند و اگر بیمار ادرار نکند، فشار بیش تر و بالاتر می رود و مثانه منقبض تر می شود.

دراین بخش از صد آنلاین با ما همراه باشید 

وی ادامه داد: به خاطر همین اگر به سیگنال های بدن، اعتنا نکنیم، به کلیه ها منتقل می شود و برای کلیه مشکلاتی را ایجاد می کند و از همه مهم تر خطر عفونت ایجاد می شود. جریان طبیعی ادرار برای جلوگیری از عفونت لازم است تا محیط مناسب برای رشد میکروب ها نباشد هر چی ادرار بیش تر نگه داشته شود عفونت ادراری نیز بیش تر می شود.

شجاع مرادی با تاکید بر اینکه از نگه داشتن ادرار تا حد امکان باید جلوگیری شود، بیان کرد: افرادی که آب کم تری مصرف می کنند، هم خطر سنگ کلیه را بیش تر می کنند و در درازمدت باعث اختلال در هماهنگی اعصابِ مثابه می شود.

وی در پاسخ به این پرسش که زمان خاصی می شود برای برای دفع ادرار درنظر گرفت؟، گفت: ادراری که در بدن افراد تولید می شود، به حجم مایعات مثل آب و غیره بستگی دارد. از این رو، افرادی که مایعات بیش تری مصرف می کنند، بیش تر نیاز به دفع ادرار دارند ؛ اما بیش تر از شش یا هفت بار نیاز غیرطبیعی درنظر گرفته می شود که البته دلایل مختلفی دارد. در طول شب هم بیشتر از یک الی دو بار غیرطبیعی در نظر گرفته می شود.

این فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری ادامه داد: افرادی که در شب هنگام خواب به دفع ادرار نیاز پیدا می کنند بیش تر از یکی الی دو بار غیرطبیعی است و علت های مختلفی مثل بزرگی پروستات در آقایان و مصرف مایعات قبل از خواب، رژیم پر نمک ، کیفیت خواب، استرس و....دارد . خود بیدارشدن از خواب برای رفع ادرار طبعات زیادی دارد، چرا که باعث خواب آلودگی فرد و بهم خوردن فشارخون و خواب طبیعی فرد می شود.

وی در پاسخ به این سوال که در چه مواقعی باید به آلارم نیاز به دفع ادرار اقدام کنیم؟، ادامه داد: آلارم اول که زده شده است باید به دفع ادرار اقدام کنیم، آلارم های دوم و سوم فشار بالاتر می شود و هماهنگی عضلات و اعصاب مثانه از بین می رود و در دراز مدت مشکلات زیادی را ایجاد می کند درصورت امکان در اولین آلارم باید این نیاز را رفع کرد .

شجاع مرادی در ادامه بیان کرد: کودکان چهار و پنج ساله که خیلی دستشویی را نگه می دارند می تواند مشکل زا باشد، مخصوصا در دختران، که می تواند زمینه ساز عفونت ادراری یا برگشت ادرار درکلیه ها شود. بنابراین باید سریعا تخلیه ادرار انجام شود.

این فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری در پایان اظهارداشت: نگه داشتن ادرار عوارض دارد اما به شدت خیلی زیادی شاید بروز پیدا نمی کند، و در مدت کوتاه اگر درد شدیدی در مثانه ایجاد شد باید به دکتر مراجعه کنند. با نگه داشتن دستشویی، جداره ی مثانه بزرگ می شود و منقبض تر می شود و فشار زیادی وارد و ادرار، بیش تر می شود از این رو، اکیدا توصیه می شود که این کار را انجام ندهید.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها