به گزارش صد آنلاین، بیماری لثه یا پریودنتیت، التهاب و عفونت بافتهای نرم اطراف دندانها است. در این بیماری، باکتریها به تدریج باعث تخریب بافتهای نگهدارنده دندانها شده و در نهایت منجر به لق شدن و افتادن دندانها میشوند. بیماری لثه در مراحل اولیه قابل درمان است، اما در صورت عدم درمان، عوارض جدی برای سلامتی به همراه خواهد داشت. عوامل مختلفی در ایجاد بیماری لثه اثرگذار هستند. تجمع باکتریها بر روی دندانها به صورت پلاک، عامل اصلی ایجاد بیماری لثه است. پلاکهای معدنی شده که به سختی از روی دندانها پاک میشوند و جرم ایجاد می کنند. سیگار کشیدن هم باعث کاهش جریان خون به لثهها و تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
تغییرات هورمونی در دوران بارداری، بلوغ و یائسگی میتواند به التهاب لثه منجر شود. برخی داروها مانند داروهای ضد تشنج و داروهای قلبی میتوانند باعث خشکی دهان و افزایش خطر بیماری لثه شوند. بیماریهای سیستمیکی مانند دیابت، پوکی استخوان و بیماریهای قلبی میتوانند خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش دهند. البته برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری لثه هستند.
برای پیشگیری از بیماری لثه راهکار های متنوعی وجود دارد. رعایت بهداشت دهان و دندان با روزی دو بار مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و دهان شویه ضد باکتری از جمله مهم ترین اقدامات پیشگیرانه در این حوزه است. معاینات منظم دندانپزشکی برای تشخیص زودهنگام و درمان بیماری لثه عامل موثری جهت پیشگیری است. تغذیه سالم و مصرف میوهها، سبزیجات و لبنیات هم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری لثه بسیار حائز اهمیت است. سیگار کشیدن یکی از عوامل اصلی خطر برای بیماری لثه است که ترک آن منجر به جلوگیری از بروز این بیماری می شود. کنترل بیماریهای زمینه ای مثل دیابت و بیماریهای قلبی هم می تواند در جلوگیری از این بیماری مفید واقع شود.
بیماری لثه می تواند عوارض جدی بر سلامتی افراد داشته باشد که در صورت بی توجهی به آنها به مرگ افراد هم منجر می شود. در مراحل پیشرفته بیماری لثه، دندانها لق شده و میافتند. عفونت های گسترده لثه میتواند به سایر قسمتهای بدن مانند قلب، ریهها و مغز گسترش یابد. بیماری لثه با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مانند حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است. این بیماری میتواند کنترل قند خون را در افراد مبتلا به دیابت دشوار کند. عفونت لثه سبب ایجاد زخمهای دردناک در دهان شود. در موارد نادر، بیماری لثه میتواند به سرطان دهان منجر شود.
بیماری لثه یک بیماری جدی است که در صورت عدم درمان میتواند عوارض جبرانناپذیری برای سلامتی به همراه داشته باشد. با رعایت بهداشت دهان و دندان، مراجعه منظم به دندانپزشک و کنترل عوامل خطر، میتوان از بروز این بیماری پیشگیری کرد. بهتر است برای تشخیص و درمان بیماری لثه، باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
مهر