آخرین اخبار
۲۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۵

با این خوردنی های طبیعی فشار خون را کنترل کنید

با این خوردنی های طبیعی فشار خون را کنترل کنید
بازدید:۲۱۲
صد آنلاین | بی ضرر ترین و سریع ترین راه برای درمان فشار خون استفاده از خوردنی های طبیعی است که علاوه بر کنترل فشار خون، برای بدن نیز فواید بسیاری دارند.
کد خبر : ۱۸۰۱۷۲

  به گزارش صد آنلاین ،نوسانات خونی و بالا و پایین شدن فشار خون باعث ایجاد مشکلات قلبی می‌ شود. فشار خون طبیعی معمولاً باید دوازده روی هشت یا کمتر از این عدد باشد. فشار خون بالا به معنای این است که خون با جریان خیلی زیادی در رگ ها حرکت می کند و به رگ‌ ها فشار وارد کرده و باعث آسیب به آن ها می شود. فشار خون بالا یک مشکل جدی است که باعث نارسایی قلبی، سکته و نارسایی کلیه خواهد شد. اگر فشار خون 14 روی 9 یا بیشتر باشد، یعنی فشار بالا است.

 

 

 

اندازه گیری فشار خون

وقتی که قلب تپش دارد، خون را از رگ ها رد می کند و یک نوع فشار به وجود می‌ آورد. فشار سیستولیک نشان دهنده نیروی قلب برای حرکت خون در رگ ها است. بین هر تپش؛ قلب در حالت استراحت قرار می گیرد و رگ ها را پر از خون می کند. فشار دیاستولیک از طریق فشار داخل رگ ها هنگام استراحت قلب اندازه گیری می شود.

چه چیزی باعث فشار خون بالا می شود؟

علت دقیق فشار خون هنوز ناشناخته است اما بعضی از عوامل هستند که این خطر را افزایش می‌ دهند که شامل موارد زیر می باشند:

سن

سیگار

چاقی

سابقه ژنتیکی و خانوادگی

کمبود ویتامین دی

استرس زیاد

مصرف بالای نمک

بیماری کلیوی

آپنه خواب

تیروئید پرکار یا کم کار

علائم و نشانه های فشار خون بالا

فشار خون بالا یک کشنده خاموش است و اغلب علائم هشدار دهنده ای دارد که بسیاری از افراد از این علائم خبر ندارند. بعضی از افراد مبتلا به فشار خون ممکن است شرایط زیر را تجربه کنند :

سر درد

سرگیجه

سنگینی سر

تنگی نفس

خونریزی بینی

تغییرات در بینایی

اما این علائم حتمی و ضروری نیستند و شاید تا زمانی که فشار خون به حد خطرناک نرسد، هیچ علائمی را تجربه نکنید.

راههای جلوگیری از فشار خون بالا

اولین مرحله برای جلوگیری از فشار خون بالا سبک زندگی سالم است‌.‌ می توانید با رعایت نکاتی در سبک زندگی، خطر فشار خون را کاهش دهید که این نکات شامل موارد زیر هستند:

ورزش منظم:

ورزش منظم باعث می شود که وزن خود را متعادل نگه دارید و خطر فشار خون را کاهش دهید.

وزن سالم‌ :

اضافه وزن یا چاقی باعث افزایش خطر فشار خون می شود؛‌ بنابراین باید وزن خود را سالم نگه دارید. وزن سالم یعنی کاهش خطرات مربوط به سلامت بدن از هر نوع بیماری، از جمله فشار خون. کاهش وزن به اندازه 2 کیلوگرم هم اثر فوق العاده ای بر فشار خونتان خواهد داشت.

ترک سیگار:

سیگار نه تنها فشارخون را بالا می برد، بلکه شما را در معرض خطر سرطان، حمله قلبی یا سکته قرار می دهد. نیکوتین باعث افزایش و بالا رفتن فشارخون و میزان ضربان قلب می شود.

مدیریت استرس:

استرس خود را مدیریت کنید و به سلامت جسمی و عاطفی خود بیشتر دقت کنید. بیش از اندازه کار نکنید. فکر های منفی و مزاحم را دور بریزید. صبور و خوش بین باشید و روابط دوستانه خود را گسترش بدهید. یاد بگیرید که آرام و عمیق تنفس کنید و تا آنجا که می توانید، اضطراب را از خود دور کنید. می توانید از نظر یک روان پزشک یا روان شناس هم بهره مند شوید.

خواب کافی:‌

شب ها 7 الی 9 ساعت خواب با کیفیت داشته باشید. کمبود خواب در طول زمان می تواند باعث برهم خوردن تعادل هورمون استرس و افزایش فشار خون شود. افرادی که به طور دائمی در طول شب کمتر از 5 ساعت می خوابند با خطر بسیار بالایی از ابتلا به فشار خون در بلند مدت مواجه هستند.

کاهش مصرف چربی های اشباع:

مصرف چربی اشباع و کلسترول را کاهش دهید‌. از لبنیات کم چرب استفاده کنید و چربی از نوع اشباع شده، و میزان دریافتی سدیم را شدیدا کنترل و محدود نمایید. کره، خامه، سس، مارگارین، دنبه، چربی های هیدروژنه و روغن های جامد را از برنامه غذایی تان حذف کنید و از روغن زیتون یا دیگر انواع روغن های گیاهی مایع و روغن ماهی استفاده و مغزها و دانه های گیاهی مثل گردو را وارد برنامه غذایی روزانه خود بکنید

برای کنترل فشار خون بخصوص در بیماران فشار خونی راهکارهای تغذیه ای موثری وجود دارد که شامل:

غذای سالم بخورید.

نمک را محدود کنید.

مقدار پتاسیم را افزایش دهید. موز، آناناس، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هول، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدوسبز، قارچ، گوجه فرنگی، انواع سبزی و حبوبات از منابع خوب پتاسیم هستند.

به اندازه کافی میوه و سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید.

حبوبات سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند.

به یک برنامه غذایی هدفدار و مخصوص بیماران فشار خونی رو بیاورید.

گریپ فروت می تواند غلظت برخی داروهای فشار خون را بالا ببرد و عوارض جانبی آنها را تشدید کند پس حتما نظر پزشک را برای مصرف گریپ فروت جویا شوید.

مصرف گوشت قرمز را محدود کنید و از ماهی استفاده نمایید زیرا چربی ماهی نه تنها موجب عوارض قلبی عروقی نمی شود، بلکه به سلامت قلب و عروق کمک می کند.

هنگام پخت و صرف غذا به جای نمک می توانید از گلپر، آویشن، نعناع خشک یا کنجد استفاده کنید.

در تهیه غذاهای آماده سدیم فراوانی به کار می رود پس مصرف سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، انواع برگرها و سایر فرآورده های گوشتی، سبزی های کنسروشده در آب نمک، زیتون شور، ماهی دودی یا کنسرو شده، انواع سس، سوپ ها و کنسروهای آماده، عصاره های گوشت و بسیاری دیگر از مواد غذای فرآوری شده را محدود کنید.

مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین را کم کنید و به جای نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای و نوشابه های کولادار از انواع دم کردنی های گیاهی یا دوغ کم نمک استفاده کنید./نمناک

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها