به گزارش صد آنلاین ، یک مطالعه جدید که توسط پروفسور علوم بهداشت "اسکات لر" (Scott Lear) دانشگاه سایمون فریزر انجام شده نشان داده شواهد زیادی میان ارتباط بین علائم افسردگی و افزایش خطر بیماری قلبی و مرگ زودرس وجود دارد.
طی این مطالعه محققان با بررسی ۱۴۵ هزار و ۸۶۲ فرد میانسال ۲۱ کشور، دریافتهاند خطر ابتلا به بیماری قلبی و مرگ زودرس در افرادیکه چهار یا بیشتر از چهار علامت افسردگی را دارند ۲۰ درصد بیش از دیگر افراد است. خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مرگ زودرس در مناطق شهری دو برابر بیشتر است.
پروفسور لر گفت: نتایج نشان میدهد با وجود همه گیری بیماری کووید-۱۹ در جهان ممکن است افراد بیشتری دچار مشکلاتی همانند افسردگی شوند و پیش بینی میشود تعداد این افراد افزایش نیز بیابد.
نتایج حاکی از آن است که علائم افسردگی نیز باید همانند فاکتورهای خطرناک دیگر مانند استعمال سیگار ، فشار خون بالا و کلسترول بالا در افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و مرگ زودرس مورد توجه قرار گیرند.
نتایج این مطالعه که در مجله" JAMA Psychiatry "منتشر شده، نشان میدهد افراد باید آگاهی بیشتری از خطراتی که افسردگی میتواند به جسم آنها وارد کند داشته باشند. محققان اظهار کردند یک رویکرد جامع برای مقابله با بیماریهای غیر واگیر و اختلالات روانی برای دستیابی به اهداف توسعه پایا سازمان ملل لازم است و این امر باید به یک اولویت جهانی تبدیل شود.
بیماریهای غیر واگیر به گونهای از بیماریها گفته میشود که به صورت مستقیم از یک فرد به فرد دیگر قابل انتقال نیست.
برخی از بیماریهای غیر واگیر شامل پارکینسون، بیماریهای خودایمنی، سکته، اکثر بیماریهای قلبی، اکثر سرطانها، دیابت، بیماریهای مزمن کلیوی، آب مروارید و پوکی استخوان است.
این بیماریهای غیرواگیر که اکثراً غیر عفونی هستند، عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان به شمار میروند.
21458/خ