به گزارش صد آنلاین، به نقل از دکتر سید محمد رضا حکیمیان، خوردن غذاهای گیاهی ممکن است به جلوگیری از سرطان سینه کمک کند. زنانی که پس از یائسگی از یک رژیم غذایی گیاهی سالم پیروی می کنند، با خطر کمتری برای ابتلا به سرطان سینه روبرو هستند. غذا های گیاهی مانند میوه ها، سبزیجات، حبوبات، آجیل و غلات سرشار از مواد مغذی هستند و تحقیقات نشان داده است که خوردن مقدار زیادی از آن ها با نرخ کمتر سرطان مرتبط است. در ادامه به علائم سرطان سینه و همچنین پیشگیری از آن با خوردن غذاهای گیاهی می پردازیم.
سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان است و بعد از سرطان پوست در رتبه دوم قرار دارد. بیشتر احتمال دارد زنان بالای 50 سال را تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه نادر است، اما مردان نیز ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند. سرطان زمانی اتفاق می افتد که تغییراتی به نام جهش در ژن هایی که رشد سلولی را تنظیم می کنند، رخ می دهد. جهش ها به سلول ها اجازه تقسیم و تکثیر به روشی کنترل نشده را می دهند. سرطان سینه سرطانی است که در سلول های سینه ایجاد می شود. به طور معمول، سرطان در لوبول ها یا مجاری پستان تشکیل می شود.
لوبول ها غده هایی هستند که شیر تولید می کنند و مجاری مسیرهایی هستند که شیر را از غدد به نوک پستان می آورند. سرطان همچنین می تواند در بافت چربی یا بافت همبند فیبری سینه شما رخ دهد. سلول های سرطانی کنترل نشده اغلب به سایر بافت های سالم پستان حمله می کنند و می توانند به غدد لنفاوی زیر بغل بروند. هنگامی که سرطان وارد غدد لنفاوی می شود، به مسیری برای حرکت به سایر قسمت های بدن دسترسی پیدا می کند.
سرطان سینه در مراحل اولیه خود ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند. در بسیاری از موارد، تومور ممکن است خیلی کوچک باشد که قابل احساس نباشد، اما یک نا هنجاری همچنان در ماموگرافی قابل مشاهده است. اگر بتوان تومور را احساس کرد، اولین علامت معمولاً یک توده جدید در پستان است که قبلاً وجود نداشت. با این حال، همه توده ها سرطانی نیستند. هر نوع سرطان سینه می تواند علائم مختلفی ایجاد کند. بسیاری از این علائم مشابه هستند، اما برخی می توانند متفاوت باشند. علائم شایع سرطان سینه عبارتند از:
اگر هر یک از این علائم را دارید، لزوماً به این معنی نیست که سرطان سینه دارید. به عنوان مثال، درد در سینه یا توده سینه می تواند ناشی از یک کیست خوش خیم باشد. با این حال، اگر توده ای در سینه خود پیدا کردید یا علائم دیگری دارید، برای معاینه و آزمایش بیشتر با پزشک خود تماس بگیرید.
افراد مبتلا به سرطان همچنین دارای شاخص توده بدنی بالاتری هستند، فعالیت کمتری دارند و احتمال سیگار کشیدن آن ها بیشتر است.
گیاهان بسیاری از مواد شیمیایی گیاهی را تولید می کنند که ممکن است از سلول ها در برابر آسیب محافظت کنند. فیتوکمیکال ها ترکیبات شیمیایی تولید شده در گیاهان هستند که طعم، عطر، رنگ و سایر خصوصیات را برای غذا ها به ارمغان می آورند. برای مثال، احساس سوزش فلفل های تند، طعم تند سیر و رنگ قرمز گوجه فرنگی مربوط به فیتوکمیکال ها است. فیتوکمیکال ها اثرات مفید زیادی دارند، از جمله اینکه ضد التهابی هستند.
انواعی از فیتوکمیکال ها به دفاع از بدن در برابر سرطان کمک می کند. برای مثال برخی از شواهد نشان می دهد که گوجه فرنگی ممکن است فرد را در برابر برخی سرطان ها محافظت کند. در میان فیتوکمیکال های گوجه فرنگی، تصور می شود که (لیکوپن) مسوول این اثر باشد.
لیکوپن رنگدانه ای است که به گریپ فروت صورتی، هندوانه، گواوا و پاپایا رنگ قرمز می دهد و به ویژه در گوجه فرنگی فراوان است. از آنجا که فرآیند و پخت غذا می تواند جذب لیکوپن را بهبود بخشد، محصولات گوجه فرنگی پخته شده لیکوپن بیشتری نسبت به گوجه فرنگی خام ارائه می دهند. همچنین کلم بروکلی، جوانه کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و شلغم حاوی مقدار زیادی از فیتوکمیکال های ضد سرطان با نام (سولفورافان) و (ایندول) هستند.
فیبر، میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات به ویژه برای سلامت سینه مفید است، زیرا به از بین بردن استروژن اضافی کمک می کند. بسیاری از غذا های گیاهی نیز سرشار از ویتامین C، بتاکاروتن و سلنیوم هستند که با کاهش خطر سرطان مرتبط هستند. زمانی که افراد از رژیم غذایی گیاهی بیشتری استفاده می کنند، به طور طبیعی کالری کمتری مصرف می کنند که به حفظ وزن سالم کمک می کند. با خوردن غذاهای گیاهی کمتر احتمال دارد اضافه وزن داشته باشند که یک عامل خطر شناخته شده برای برخی از انواع سرطان است.
با توجه به ااطلاعات مذکور می توان گفت تحقیقات علمی زیادی در خصوص اثر خوردن غذاهای گیاهی بر روی پیشگیری از سرطان سینه انجام گرفته است. شواهد نشان می دهد که گیاه خواری بر سایر رژیم های غذایی برتری ندارد ولی خوردن مواد غذایی با منابع گیاهی توصیه می شود.
مطالعاتی نشان می دهد که گوشت قرمز و فرآوری شده مانند هات داگ و بیکن می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. گوشت حاوی چربی های اشباع است و در افزایش خطر سرطان پستان تاثیر می گزارد، به خصوص اگر گوشت دردمای بالا سرخ شود چرا که ممکن است سموم خطرناکی را آزاد کند.خوردن بیش از اندازه گوشت خطر مرگ به هر دلیلی را افزایش می دهد. تصور می شود ترکیبات شیمیایی که هنگام پختن گوشت قرمز ایجاد می شود باعث سرطان می شود.
هر چه گوشت قرمز و فرآوری شده کمتر بخورید، سلامتی شما بهتر است.
از حبوبات به صورت عمده استفاده کنید. با افزایش مقدار لوبیا، عدس یا سبزیجات، مقدار کلی گوشت را در برخی دستور العمل ها کاهش دهید. این نوع غذا ها فضای بیشتری را در بشقاب پر می کنند و ما اغلب با چشمانمان غذا می خوریم، بنابراین احساس محرومیت نخواهیم کرد. با گوشت مانند یک چاشنی رفتار کنید. به جای استفاده از گوشت به عنوان غذای اصلی، فقط از مقدار کمی برای طعم دادن استفاده کنید.