به گزارش صد آنلاین ،بین مصرف خرما و غلظت خون رابطه مستقیم و اثبات شدهای وجود ندارد. با این حال، از آنجا که خرما دارای قندهایی مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز است، در صورت مصرف بیش از حد، سطح تریگلیسرید خون را افزایش میدهد. تریگلیسیریدها، چربیهایی هستند که میتوانند بر افزایش غلظت خون تاثیر بگذارند.
البته میزان تاثیر مصرف خرما بر غلظت خون وابسته به عوامل دیگری است از جمله:
وجود بیماریهای زمینهای: مانند دیابت، چربی خون بالا و غلظت خون.
سن: افراد با سن بالا، ممکن است بیشتر در معرض افزایش غلظت خون ناشی از مصرف خرما باشند.
وزن: افراد با وزن بالا بیشتر در معرض مشکلات ناشی از قند خون بالا قرار دارند.
نوع خرما: برخی از انواع خرما قند بیشتری نسبت به انواع دیگر آن دارند.
میزان مصرف: مصرف 1 تا 3 عدد خرما در طول روز برای افراد سالم ضرری ندارد. اما استفاده بیش از حد میتواند خطرآفرین باشد.
فعالیت روزانه: افرادی که در روز فعالیت بیشتری دارند، مانند ورزشکاران، کمتر دچار غلظت خون ناشی از مصرف خرما میشوند.
استفاده از داروها: برخی داروها روی قند و تریگلیسیرید خون تاثیر میگذارند و خوردن خرما ممکن است این تاثیر را چندبرابر کند.
آگاهی از علائم غلظت خون برای اجتناب از مصرف بیش از حد خرما و سایر خوراکیهایی که شدت آن را افزایش میدهند اهمیت بالایی دارد. برخی از شایعترین علائم غلظت خون عبارتاند از:
مشکلات بینایی: تاری دید، یا دوبینی میتواند نشانی از غلظت خون باشد.
خستگی و ضعف عمومی: غلظت خون باعث دشواری حرکت خون در رگها شده و کاهش اکسیژنرسانی به بافتها میتواند منجر به احساس خستگی مفرط شود.
سردرد و سرگیجه: کمبود اکسیژن ناشی افزایش غلظت خون ممکن است باعث سردردهای مکرر و سرگیجه شود.
تنگی نفس: گردش خون نامناسب و عدم اکسیژنرسانی باعث تنگی نفس میشود.
خارش پوست: بهویژه پس از حمام گرم، که میتواند ناشی از افزایش هیستامین در بدن باشد.
قرمزی یا کبودی پوست: تجمع خون در رگهای زیر پوست باعث قرمزی و کبودی میشود.
جوشهای چرکی: خون که به خوبی در بدن گردش نکند، باعث تجمع چربی و آلودگی زیر پوست شده و باعث بروز جوشهای چرکی میشود.
احساس یخ کردن دست و پا: یکی دیگر از عوارض عدم گردش خون مناسب است.
در صورت مشاهده این علائم در بدن خود، به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایش خون، میزان و شدت غلظت خون شما مشخص شود و درمان آن را آغاز کنید.
اگر غلظت خون شما به خودی خود بالا باشد، عدم مصرف خرما باعث درمان آن نخواهد شد. برای کاهش غلظت خون باید از روشهای درمانی نوین و معتبری مانند فلبوتومی استفاده کنید. با این حال، مصرف کم و متعادل خرما همراه با نوشیدن مایعات زیاد، باعث کاهش تاثیر مصرف خرما بر غلظت خون میشود و تداخلی با درمان نیز نخواهد داشت.
فلبوتومی، یا همان فصد خون به شیوه مدرن، درمان اختصاصی غلظت خون است. در این روش، پزشک پس از بررسی دقیق نتایج آزمایش خون، شدت غلظت خون را تشخیص میدهد و برنامه درمانی را تدوین میکند. پس از تعیین شدت غلظت خون، میزان خونی که باید از بدن خارج شود، مشخص میگردد. سپس، همزمان با فرآیند خونگیری، سرم مخصوص فلبوتومی از دست دیگر به بدن تزریق میشود. با این روش، خون از دست رفته توسط مغز استخوان تولید نخواهد شد و غلظت خون نیز به زودی باز نخواهد گشت.
با توجه به نیاز بدن و شرایط فیزیکی افراد، میتوان از سرمهای ویتامینه درکنار فلبوتومی استفاده کرد که فواید آن را افزایش میدهد. مهمترین مزیت این روش این است که فرآیند درمان، طی چند ساعت انجام شده و با توجه به نظر پزشک، میتوان آن را هر سه ماه یکبار یا شش ماه یکبار انجام داد. مهمترین اقدام، انجام فلبوتومی در مراکز تخصصی و پیشرفته و تحت نظارت پزشک متخصص است تا عوارض احتمالی آن به حداقل برسد./سلامت نیوز