آخرین اخبار
۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۰
عوارض باورنکردنی این دانه را بشناسید
بازدید:۸۰۶
صدآنلاین | عوارض تخم کتان را در این مقاله بیشتر بشناسید و از آسیب های ناشی از تخم کتان در امان بمانید.
کد خبر : ۴۰۱۰

به گزارش صدآنلاین ، کتان گیاهی است که از دیرباز بسیار پرکاربرد بوده است و برای درمان بیماری های کلسترول، فشارخون، جلوگیری از سرطان موثر بوده است اما استفاده نادرست از تخم کتان می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد آیا از عوارض تخم کتان باخبر هستید؟ در این مقاله با عوارض تخم کتان آشنا خواهید شد.

زمان انعقاد خون را به تاخیر می‌اندازد

مطالعات نشان‌می‌دهد که استفاده بیش‌ازحد از تخم کتان می‌تواند باعث اختلال در انعقاد خون شود. انعقاد خون اتفاق‌می‌افتد اما زمان آن بسیار طولانی است. این وضعیت، به وضعیت تحریک نیز شناخته می‌شود، مانند استفراغ همراه با خون و مدفوع خونی.

 

می‌تواند باعث انسداد روده شود

محققان می‌گویند استفاده از تخم کتان در مقادیر زیاد یا با مایع خیلی کم، می‌تواند باعث انسداد روده و یا مری شود. به افرادی که درحال‌حاضر به چنین وضعیت‌هایی دچار هستند، توصیه‌می‌شود که از خوردن تخم کتان خودداری‌کنند. افراد مبتلا به اسکلرودرمی نیز باید از خوردن خوراکی‌های سرشاز از امگا۳ خودداری‌کنند زیرا می‌تواند باعث یبوست شدید شود. این باعث انسداد در حرکات روده شده و وضعیت را بدتر می‌کند.

 

ممکن است وضعیت التهابی را بدتر کند:

اسیدهای چرب امگا۳ موجود در این دانه‌های قهوه‌ای، با کاهش التهاب مزمن شرین‌ها از شما دربرابر تصلب شرایین محافظت‌می‌کنند. با استناد به مطالعه چاپ‌شده در مجله امریکایی تغذیه بالینی، تخم کتان، در کاهش التهاب موثر نیست. حتی بدتر اینکه، استفاده بیش از حد مجاز از تخم کتان می‌تواند التهاب را بدتر کند.

 

احتمال تباهی لکه زرد را افزایش‌می‌دهد

مطالعات نشان‌می دهد که مصرف زیاد تخم کتان می‌تواند شما را در معرض خطر تباهی لکه زرد قراردهد. این به‌دلیل خوردن بیش از حد اسید آلفالینولئیک است.

می‌تواند شما را مستعد ابتلا به سرطان کند

مطالعات نشان‌می‌دهند که استفاده بیش از اندازه از تخم کتان می‌تواند زنان را در معرض خطر سرطان سینه قراردهد. مردان نیز در معرض سرطان پروستات هستند.

 

زنان، اگر قصد بارداری دارند، باید مراقب‌باشند!

 

این دانه‌های حنایی روشن، به داشتن اثر آسیب‌زا به هورمون‌های زنانه معروفند. این، عملکرد هورمون زنانه استروژن را تقلیدمی‌کند. زنانی که به‌طور منظم از این مکمل رژیمی استفاده‌می‌کنند، تغییراتی را در دوره قاعده خود می‌بینند. مطالعات نشان‌می‌دهد که احتمال ابتلای این زنان به مشکلات هورمونی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، فیبروئید رحم، آندومتریوز، سرطان رحم و سرطان تخمدان که همگی باعث نازایی می‌شوند، بیشتر است.

 

بارداری غیر مطمئن

مطالعات ثابت‌کرده‌اند که خاصیت تغییر هورمونی این مکمل‌ها، می‌تواند باعث قاعدگی شود و مادر و کودک را در خطری غیرمنتظره قراردهد.

مصرف داخلی تخم کتان می‌تواند عامل زایمان زودرس گردد.

زنان شیرده بهتر است از مصرف تخم کتان خودداری کنند.

احتمالا مصرف کتان خام یا نارس خطرناک است. به نظر می‌رسد چنین فرم‌های کتان، سمی هستند.

برخی اظهار می‌دارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می‌باشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند و یا از محصول کتانی که تا حدودی چربی‌زدایی شده‌است و مقدار اسید آلفا-لینولنیک آن پایین است استفاده کنند زیرا شنیده‌اند که اسید آلفا-لینولنیک موجود در تخم کتان ممکن است خطر سرطان پروستات را افزایش دهد. به یاد داشته باشید که منبع اسید آلفا-لینولنیک بسیار با اهمیت است. اسید آلفا-لینولنیک موجود در لبنیات و گوشت با سرطان پروستات رابطه مثبتی دارد. اما اسید آلفا-لینولینک از منابع گیاهی از قبیل کتان، به نظر نمی‌رسد که باعث افزایش خطر سرطان پروستات شود. مردان نباید نگران اسید آلفا-لینولنیک موجود در کتان باشند. با این حال اگر تخم کتان را به عنوان یک دارو مصرف می‌کنید، حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها