۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵

تهدید پنهان برای سلامت دهان و دندان را بشناسید

تهدید پنهان برای سلامت دهان و دندان را بشناسید
بازدید:۱۵۰
صد آنلاین | مصرف ویپ یا سیگار الکترونیک که به‌ظاهر جایگزینی کم‌خطر برای سیگار است، در میان نوجوانان و جوانان به سرعت افزایش یافته، اما مطالعات جدید هشدار می‌دهند که بخار ویپ می‌تواند باعث خشکی دهان، پوسیدگی دندان و حتی آسیب‌های جدی‌تر در دهان و لثه شود.
کد خبر : ۱۶۸۲۸۴

به گزارش صد آنلاین، در سال‌های اخیر، ویپ یا سیگار الکترونیک به عنوان جایگزینی به ظاهر سالم‌تر برای سیگار سنتی در بین نوجوانان و جوانان رواج یافته است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این جایگزین ظاهری سالم، در واقع می‌تواند سلامت دهان و دندان را به شدت تهدید کند.

 

دکتر مهین یاهوئیان، مدیر گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به ترکیبات مایع ویپ مانند نیکوتین، پروپیلن گلیکول و طعم‌دهنده‌ها، گفت: «این مواد می‌توانند محیط دهان را اسیدی کرده و شرایط را برای پوسیدگی دندان فراهم کنند. علاوه بر این، خشکی دهان که یکی از اثرات رایج مصرف ویپ است، باعث کاهش خاصیت آنتی‌باکتریال بزاق می‌شود و در نتیجه خطر رشد باکتری‌های مضر و تشکیل جرم و پلاک بیشتر می‌شود.»

 

وی افزود: «دود گرم ویپ باعث افزایش تعداد میکروارگانیسم‌های غیر مفید در دهان می‌شود که نه‌تنها موجب زردی دندان‌ها می‌گردد، بلکه بروز التهاب لثه و بوی بد دهان را هم افزایش می‌دهد.»

 

بزاق دهان نقش حیاتی در شست‌وشوی محیط دهان، خنثی‌سازی اسیدها و جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر دارد. کاهش جریان بزاق به دلیل مصرف ویپ، باعث افزایش چشمگیر خطر پوسیدگی، التهاب لثه و سایر مشکلات دهانی می‌شود.

 

دکتر یاهوئیان همچنین تأکید کرد: «ترکیبات شیمیایی موجود در بخار ویپ می‌توانند سلول‌های دهان را تحریک کرده و زمینه‌ساز بیماری‌های التهابی و حتی ضایعات پیش‌سرطانی شوند.»

 

نیکوتین موجود در بسیاری از ویپ‌ها با تنگ کردن عروق خون‌رسانی به لثه را کاهش می‌دهد که این امر روند بهبود و ترمیم بافت‌های دهان را کند می‌کند و احتمال تحلیل لثه و لق شدن دندان‌ها را افزایش می‌دهد.

 

این کارشناس سلامت دهان هشدار داد: «به دلیل طعم‌های جذاب و تصور غلط بی‌ضرر بودن ویپ، بسیاری از مصرف‌کنندگان به‌صورت طولانی‌مدت از آن استفاده می‌کنند، که این امر می‌تواند آسیب‌های مزمن و جدی در ناحیه دهان و دندان ایجاد کند.»

دکتر یاهوئیان در پایان بر ضرورت اطلاع‌رسانی و آموزش خانواده‌ها و جوانان درباره خطرات ویپ تأکید کرد و توصیه نمود که مصرف‌کنندگان برای بررسی وضعیت سلامت دهان خود به دندانپزشک مراجعه و مشاوره ترک مصرف دریافت کنند./ ایسنا

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها