به گزارش صد آنلاین، با این حال، همیشه توصیه میشود پیش از اقدام به تغییرات رژیمی، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید:
هندوانه حاوی پتاسیم نسبتاً بالایی است. افراد مبتلا به نارسایی کلیوی یا مشکلات شدید کلیوی ممکن است نتوانند پتاسیم را بهخوبی دفع کنند، که این موضوع میتواند منجر به افزایش خطر هایپرکالمی (افزایش پتاسیم خون) شود.
هندوانه قند طبیعی (فروکتوز) دارد و شاخص گلیسمی آن بالاست. مصرف زیاد آن ممکن است در افراد دیابتی که قند خونشان کنترل نمیشود، باعث افزایش ناگهانی قند خون گردد. البته در صورت مدیریت مناسب و مصرف متعادل، معمولاً مشکلی ایجاد نمیکند.
در صورت ابتلا به اسهال، نفخ شدید، یا سندرم روده تحریکپذیر (IBS)، مصرف هندوانه بهدلیل محتوای آب و فیبر آن ممکن است علائم را تشدید کند.
برخی افراد ممکن است به هندوانه یا ترکیبات موجود در آن حساسیت داشته باشند (نادر اما ممکن است). علائمی مانند خارش، تورم، یا مشکلات تنفسی نیازمند قطع مصرف و مراجعه فوری به پزشک است.
هندوانه ممکن است با داروهای مُدر (ادرارآور) یا داروهای کنترل فشار خون (مانند مهارکنندههای ACE) تداخل داشته باشد. در این موارد، مصرف زیاد آن توصیه نمیشود.
برخی منابع توصیه میکنند قبل یا پس از جراحیهای مرتبط با معده یا روده، از مصرف هندوانه پرهیز شود، زیرا ممکن است هضم سنگین ایجاد کند.
حتی برای افراد سالم، خوردن مقادیر بسیار زیاد هندوانه میتواند منجر به نفخ، اسهال، یا کاهش سطح سدیم خون (هیپوناترمی) بهدلیل حجم بالای آب آن شود.
در برخی فرهنگها، مصرف هندوانه همراه با غذاهای دیگر (مانند لبنیات یا غذاهای چرب) منع شده است، اما این موضوع بیشتر مبتنی بر تجربیات فردی یا باورهای محلی است و پایه علمی قطعی ندارد./اختصاصی صد آنلاین