۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
بازدید:۵۳۱
​صد آنلاین |طبق یافته‌های مطالعه‌ای که در سوئد روی بیش از ۲۵۰ هزار مرد انجام شده است، افزایش وزن یکنواخت بین ۱۷ تا ۳۰ سالگی با بالاتر رفتن خطر ابتلا به سرطان پروستات رابطه جدی دارد.
کد خبر : ۱۶۶۰۱

سرطان پروستات در کمین مردان چاق

به گزارش صد آنلاین به نقل از روزنامه خراسان، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد، مردانی که در اواخر دهه دوم و در دهه سوم زندگی‌شان سالانه حدود یک کیلوگرم وزن اضافه می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان پروستات را بیش از یک‌چهارم افزایش می‌دهند. به گزارش روزنامه تلگراف، طبق یافته‌های مطالعه‌ای که در سوئد روی بیش از ۲۵۰ هزار مرد انجام شده است، افزایش وزن یکنواخت بین ۱۷ تا ۳۰ سالگی با بالاتر رفتن خطر ابتلا به این بیماری رابطه دارد و کشنده است. سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان بین مردان در بریتانیاست، به‌طوری که با سالی ۵۲ هزار ابتلا، از هر ۱۰ مرد یک مرد در طول زندگی دچار آن می‌شود و سالی ۱۲ هزار نفر بر اثر آن می‌میرند.



چاقی با بیش از 10 سرطان در ارتباط است

 


هر چند زمینه ابتلا به این بیماری از سنین کمتر ایجاد می‌شود اما سرطان پروستات بیش از همه بین مردان بالای ۵۰ سال شایع است و به آن‌ها توصیه شده که برنامه غذایی سالمی را در پیش گیرند، وزنشان را کم و مرتب ورزش کنند تا احتمال ابتلا به این بیماری در آن‌ها کاهش یابد. در این تحقیق که یافته‌های آن در کنگره اروپایی چاقی
(ای‌.سی‌.او) در دوبلین ارائه شد، داده‌های مربوط به ۲۵۸ هزار و ۴۷۷ مردی که وزنشان سه بار در ۱۷ تا ۶۰ سالگی اندازه‌گیری شده بود، تجزیه‌وتحلیل شده است. به گزارش روزنامه تلگراف، حدود یک کیلوگرم افزایش وزن سالانه در سنین ۱۷ تا ۳۰ سال، خطر ابتلا به سرطان تهاجمی پروستات را ۱۳ درصد و سرطان کشنده پروستات را ۲۷ درصد افزایش می‌دهد. چاقی با بیش از ۱۰ نوع سرطان مرتبط است.



چرا چاقی باعث سرطان پروستات می‌شود؟

 


علت این گونه پیامدهای افزایش وزن در اوایل زندگی در این مطالعه نیامده است، اما گفته شده، به نظر می‌رسد چاقی بر هورمون‌های رشد نوجوانان اثر می‌گذارد و می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کشنده پروستات را افزایش دهد. به گزارش روزنامه تلگراف، طبق آمار سازمان ملی خدمات سلامت بریتانیا، ۶۱ درصد مردان ۲۵ تا ۳۴ ساله دچار اضافه‌وزن یا چاقی‌اند که تقریبا دو برابر این شاخص در رده سنی ۱۶ تا ۲۴ سال با ۳۲ درصد است. در این مطالعه مردان دارای میانگین سنی ۴۳ سال بررسی شده‌اند. در کل مشخص شد ۲۳ هزار و ۳۴۸ شرکت‌کننده دچار سرطان پروستات بودند.



اضافه وزن با شدت سرطان هم مرتبط است


اضافه وزن در هر مرحله از زندگی، هم با پیدایش سرطان پروستات و هم با شدت تهاجم آن رابطه داشت. طبق تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتری که انجام شد، این رابطه بر اثر افزایش وزن در ۱۷ تا ۳۰ سالگی ایجاد می‌شود. به گفته محققان، برای خنثی کردن بمب ‌زمانی سرطان پروستات، اقدام برای جلوگیری از اضافه وزن در مردان جوان «ضروری» است.


غذاهای مفید برای پروستات

 


علاوه بر کاهش وزن، تصور می‌شود رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و چربی‌های سالم از پروستات محافظت می‌کند. غذاهای خاصی که برای پروستات مفید هستند عبارتند از: ماهی قزل آلا و گوجه فرنگی. گوجه فرنگی مملو از لیکوپن است؛ یک آنتی اکسیدان قوی که برای سلول‌های غده پروستات مفید است. توت‌ها از جمله توت فرنگی، زغال اخته، تمشک و شاه توت منابع عالی آنتی اکسیدان هستند که به حذف رادیکال‌های آزاد از بدن کمک می‌کنند. کلم بروکلی و دیگر سبزیجات چلیپایی از جمله بوک چوی، گل کلم، کلم بروکسل و کلم حاوی ماده‌ای شیمیایی به نام سولفورافان هستند و همچنین انواع آجیل، مرکبات، پیاز، سیر و... .


از جمله نشانه‌های بزرگ شدن پروستات هم می‌توان به افزایش تکرر ادرار و فوریت، مشکل در شروع ادرار، جریان ضعیف ادرار یا چکیدن در انتهای ادرار، قطع شدن ادرار، تکرر ادرار در شب، بی اختیاری، درد بعد از انزال، ادرار دردناک و ناتوانی در دفع ادرار اشاره کرد که در صورت بروز باید سریع با پزشک متخصص مشورت کرد.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها