به گزارش صدآنلاین، سوره هود آیه ۶ با بیان "وَمَا مِن دَابَّهٍ فِی الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا" تاکید میکند که تمام موجودات زمین روزیشان بر عهده خداست. در سوره اسراء آیه ۳۰ نیز آمده است که خداوند روزی را برای هر کس بخواهد گسترش میدهد: "إِنَّ رَبَّكَ يَبْسُطُ الرَّزْقَ لِمَن يَشَاءُ". سوره ذاریات آیات ۲۲-۲۳ نیز با تاکید بر اینکه روزی انسانها در آسمان است، بر قدرت بینظیر پروردگار در روزیرسانی اشاره دارد.
دعاهای ماثور از معصومین:
امام جواد(ع) دعای "یَا مَنْ یَکْفِی مِنْ کُلِّ شَیْءٍ..." را برای وسعت رزق توصیه فرمودهاند که گفته میشود خواندن ۷۷ بار آن در روز موجب گشایش روزی میشود. امام علی(ع) نیز دعای "اللَّهُمَ أَغْنِنِی بِحَلَالِکَ..." را به افراد دارای قرض و مشکلات مالی آموزش دادهاند.
سیره پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع):
پیامبر گرامی اسلام(ص) دعای "یا اللهُ یا رَبِّ یا حَیُّ یا قَیّوم..." را برای طلب روزی حلال و پاک توصیه فرمودهاند. امام سجاد(ع) نیز در دعای بیست و نهم صحیفه سجادیه به بیان مشکلات معیشتی و درخواست گشایش روزی پرداختهاند.
توصیههای عملی برای افزایش روزی:
خواندن سوره واقعه به صورت ختم (شروع از شب شنبه و خواندن سه بار در هر شب و هشت بار در شب جمعه) از دیگر توصیههای موثر در این زمینه است. همچنین ذکر "یا باسط" ده بار بین طلوع فجر تا طلوع آفتاب و ذکر "یا وهّاب" صد بار در روز از دیگر اعمالی است که برای گشایش روزی سفارش شدهاند.
نتیجهگیری:
این دعاها و ذکرها زمانی تاثیرگذارتر خواهند بود که همراه با تلاش و کوشش در راه حلال و رعایت تقوای الهی باشند. همانگونه که در روایات تاکید شده، دعا باید همراه با عمل باشد تا اثر کامل خود را بگذارد