به گزارش صدآنلاین، قرآن کریم در سوره الرحمن آیه ۵۸ آنان را اینگونه توصیف میکند: «گویا آنان یاقوت و مرجاناند»، که نشاندهنده زیبایی خیرهکننده و پاکی آنان است.
ویژگیهای حور العین در روایات:
۱. نورافشانی بینظیر:
پیامبر اکرم(ص) به ابوذر غفاری فرمودند: «اگر تنها یکی از حوریان بهشتی در شب تاریک در آسمان دنیا ظاهر شود، نورش تمام زمین را مانند ماه شب چهارده روشن خواهد کرد و عطرش تمام جهان را فرا خواهد گرفت.»
۲. زیورآلات بهشتی:
در روایتی دیگر، پیامبر(ص) در توصیف حوریان بهشتی فرمودند: «آنان تاجهایی از عنبر بر سر دارند که با مروارید و یاقوت تزیین شدهاند.»
۳. شفافیت فوقالعاده:
در روایتی شگفتانگیز آمده است که مرد بهشتی پس از هفتاد سال استراحت، با زنی روبرو میشود که صورتش از آینه صافتر است و کوچکترین مروارید تاجش میتواند از مشرق تا مغرب را روشن کند. این زن هفتاد لباس از درخت طوبا پوشیده که نازکترین آنها مانند گل شقایق است و به حدی شفاف است که میتوان از پشت آنها مغز استخوان ساق پا را دید!
۴. پاکی و طهارت مطلق:
قرآن کریم در آیات متعددی مانند سوره بقره آیه ۲۵ و آل عمران آیه ۱۵، حور العین را با وصف «أَزْوَاجٌ مُطَهَّرَةٌ» (همسران پاکیزه) معرفی میکند که نشاندهنده طهارت جسمانی و روحانی آنان است.
تفسیر علما:
علامه مکارم شیرازی در تفسیر پیام قرآن اشاره میکنند که این توصیفات، تنها اشارهای به حقایق والای مادی و معنوی عالم آخرت است که درک کامل آن برای ما ممکن نیست. برخی از این روایات ممکن است کنایهای از کمالات معنوی باشد که در قالب مثالهای مادی بیان شدهاند.
آیات مرتبط:
سوره الدخان آیه ۵۴: «وَزَوَّجْنَاهُم بِحُورٍ عِينٍ» (و آنان را به حور العین تزویج کردیم)
سوره الطور آیه ۲۰: «مُتَّكِئِينَ عَلَىٰ سُرُرٍ مَّصْفُوفَةٍ وَزَوَّجْنَاهُم بِحُورٍ عِينٍ» (بر تختهای صفزده تکیه زده و با حور العین تزویج شدهاند)
این توصیفات نشاندهنده بخشی از نعمتهای بینظیر بهشتی است که خداوند به بندگان صالح خود وعده داده است. البته همانطور که مفسران اشاره کردهاند، درک کامل این نعمتها در دنیا ممکن نیست و ما تنها میتوانیم از طریق این تشبیهات، تصوری هرچند ناقص از آن داشته باشیم