به گزارش صد آنلاین، مطابق با تحقیقات انجام شده در کشورهایی مانند ایالات متحده و انگلیس ، هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف UPF ، خطر مرگ قبل از رسیدن به ۷۵ سالگی را تا ۳ درصد افزایش میدهد. این یافته در مجله طب پیشگیری آمریکا منتشر شده و نشان میدهد که UPF نقش قابل توجهی در یکی از هفت علت اصلی مرگهای زودرس در برخی کشورها دارد.
بررسی دادههای مربوط به رژیم غذایی و مرگومیر در هشت کشور نشان داده است:
ادواردو آگوستو فرناندس نیلسون ، محقق اصلی این مطالعه از بنیاد اسوالدو کروز در برزیل، توضیح میدهد که UPF تنها به دلیل داشتن سطوح بالای چربی ، نمک و قند مضر نیست. بلکه افزودنیهایی مانند شیرینکنندهها ، طعمدهندهها ، رنگها و امولسیفایرها که در طول فرآیند صنعتی تولید استفاده میشوند، نیز به سلامتی آسیب میزنند.
این مواد غذایی به دلیل تغییرات عمیق در ساختار طبیعی مواد اولیه، اغلب فاقد ارزش غذایی هستند و میتوانند بر سیستمهای بدنی تأثیر منفی بگذارند.
متخصصان نتیجه گرفتهاند که خطر مرگهای زودرس ناشی از مصرف UPF با توجه به سهم آنها در کل انرژی دریافتی افراد به طور قابل توجهی افزایش مییابد. کشورهایی که جمعیت آنها بیشترین انرژی را از UPF دریافت میکنند، نرخ مرگومیر بالاتری را تجربه میکنند.
در حالی که بار منفی UPF در کشورهای با درآمد بالا بیشتر است، این الگو در کشورهای با درآمد متوسط و پایین نیز رو به افزایش است. این موضوع نشان میدهد که این مشکل به زودی به یک چالش جهانی تبدیل خواهد شد.
نویسندگان این مطالعه از دولتها در سراسر جهان خواستهاند تا اقدامات جدی برای مقابله با UPF انجام دهند، از جمله:
این یافتهها به شواهد رو به رشدی اضافه میکند که نشان میدهند UPF نه تنها خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد، بلکه افزایش کلی خطر مرگ زودهنگام را نیز به همراه دارد.
برای حفظ سلامت و کاهش خطرات، توصیه میشود مصرف این نوع مواد غذایی کاهش یابد و جایگزینهای سالمتر مانند غذاهای طبیعی و کمپردازش در برنامه غذایی گنجانده شوند./ انتخاب