به گزارش صدآنلاین؛ مفهوم دختر نابالغ در فقه اسلامی به دختری اطلاق میشود که به سن بلوغ شرعی نرسیده باشد. اما نکته مهم این است که اگر دختر به سن تمییز رسیده باشد - یعنی توانایی تشخیص خوب و بد را داشته باشد - احکام خاصی در مورد او اعمال میشود. سن تمییز معمولاً حدود 6 یا 7 سالگی در نظر گرفته میشود.
از دیدگاه اکثر فقهای شیعه، دست دادن با دختر نابالغی که به سن تمییز رسیده باشد، جایز نیست. این حکم حتی در مواردی که قصد لذت یا نیت نامشروعی وجود نداشته باشد نیز صادق است. دلیل این حکم، پیشگیری از هرگونه احتمال فساد و حفظ حریم بین زن و مرد نامحرم است.
با این حال، برخی از مراجع تقلید مانند آیت الله تبریزی و آیت الله سیستانی معتقدند اگر دست دادن با دختر نابالغ بدون قصد لذت و بدون ترس از افتادن به گناه باشد، اشکالی ندارد. آیت الله مکارم شیرازی نیز با قید احتیاط، دست دادن با دختر نابالغ بیش از 6 سال را جایز نمیدانند.
در قرآن کریم و روایات معصومین(ع) بر حفظ حریم بین زن و مرد نامحرم تأکید فراوان شده است. آیاتی مانند آیه 30 و 31 سوره نور که به مؤمنان دستور میدهد دیدگان خود را از نامحرم فرو بندند و عفت خود را حفظ کنند، نشاندهنده اهمیت این موضوع در اسلام است.
دلایل اصلی منع دست دادن با دختر نابالغ عبارتند از:
حفظ عفت عمومی و پیشگیری از هرگونه انحراف اخلاقی
رعایت حریم بین زن و مرد حتی در سنین پایین
جلوگیری از ایجاد زمینه برای سوءاستفاده احتمالی
تربیت صحیح فرزندان بر اساس موازین اسلامی
در پایان باید تأکید کرد که فراگیری این احکام برای همه مسلمانان ضروری است تا بتوانند در روابط اجتماعی خود حدود شرعی را رعایت نمایند