به گزارش صد آنلاین، بنابر مطالعات جدید، خوردن غذای گرم آماده و بستهبندیشده در ظروف پلاستیکی ممکن است احتمال نارسایی احتقانی قلب را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. محققان گمان میکنند که دلیل آن را شناسایی کردهاند: تغییرات در میکروبیوم روده باعث التهاب میشود و به سیستم گردش خون آسیب میرسانند.
محققان چینی با این تحقیق دوقسمتی که از طریق مقایسه با مطالعات همتا بررسی شد، شواهد قبلی درباره خطرات مصرف غذا در ظروف پلاستیکی را تایید کردند. آنها از رویکردی دو قسمتی استفاده کردند؛ از یکسو میزان مصرف غذا در ظرفهای پلاستیکی در میان بیش از سه هزار نفر در چین و ازسوی دیگر، احتمال بیماری قلبی در آنها بررسی شد. سپس در مطالعهای موازی موشها را در معرض ترکیبات پلاستیک موجود در آبی قرار دادند که آن را جوشانده و در ظروف پلاستیکی بیرونبر ریخته بودند.
گاردین به نقل از نویسندگان این مقاله مینویسد: «دادهها نشان میدهد که میان قرار گرفتن مکرر در معرض پلاستیک و افزایش خطر نارسایی احتقانی قلب ارتباط قابل توجهی وجود دارد.» پلاستیک حاوی حدود ۲۰ هزار ماده شیمیایی است و بسیاری از آنها، مانند پیبیای، فتالاتها و پیافایاس، سلامت را تهدید میکنند. این مواد شیمیایی اغلب در بستهبندیهای غذایی یافت میشوند و با طیف وسیعی از مشکلات سلامت ازجمله سرطان و آسیبهای تولید مثلی ارتباط دارند.
محققان در این مقاله نوع مواد شیمیایی خاصی را که از پلاستیک نشت میکنند مشخص نکردند، اما بر ارتباط ترکیبات معمول پلاستیک و بیماریهای قلبی و همچنین ارتباط تاییدشده میکروبیوم روده و بیماریهای قلبی تاکید کردند.
آنها آب جوش را یک، پنج و ۱۵ دقیقه در ظرف قرار دادند، زیرا وقتی محتویات داغی را داخل ظرفی میریزیم مواد شیمیایی آن با نرخهای بسیار بالاتری نشت میکنند. این مطالعه تحقیقات قبلی را تایید میکند که میگوید در حرارت مایکروویو ظرفهای پلاستیکی در هر سانتیمتر مربع تا ۴.۲ میلیون ذره میکروپلاستیک نشتی دارند.
محققان به موشها چندین ماه آب آلوده به شیرابه پلاستیک (leachate، مواد شیمیایی ناشی از تجزیه پلاستیک) دادند و سپس میکروبیوم روده و متابولیتهای موجود در مدفوع آنها را تحلیل کردند و به نتایج قابل توجهی رسیدند. به گفته آنها، «مصرف این شیرابهها بر ترکیب جمعیت میکروبی (میکروبیوتای) روده تاثیر میگذارند و سوحتوساز سلولی این میکروبها، بهخصوص آنهایی را که با التهاب و استرس اکسیداتیو مرتبطاند، تغییر میدهد.»
در این مطالعه توصیهای برای مصرفکنندگان ارائه نشد، اما حامیان بهداشت عمومی میگویند که از استفاده از مایکروویو، ریختن غذای داغ در ظرف پلاستیکی و داغ کردن هر چیزی در ظرف پلاستیکی پرهیز کنید و به جای آن از ظروف شیشهای، چوبی و استیل ضد زنگ استفاده کنید./ سلامت نیوز