آخرین اخبار
۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۵
حکم پوشش زن در برابر پسر نابالغ از دیدگاه مراجع عظام
بازدید:۳۱۲
مسأله پوشش زن در مقابل پسر نابالغ و ممیز در فقه اسلامی، موضوعی است که با توجه به بلوغ فکری و جنسی کودک، تفاوت‌هایی در نظر گرفته می‌شود.
کد خبر : ۱۴۱۰۹۰

به گزارش صدآنلاین، مراجع عظام به تناسب معیارهای مختلف در این زمینه نظرات متفاوتی دارند که در ادامه به آن‌ها پرداخته می‌شود.

 

 

۱. حکم پوشش در برابر پسر ممیز:

امام خمینی (ره):
بر زن واجب نیست که خود را از پسر ممیز که هنوز بالغ نشده است بپوشاند، اما اگر این پسر با نگاه کردن به زن تحریک شود، زن باید خود را بپوشاند. در صورتی که تحریک بعد از نگاه کردن اتفاق بیافتد، بنابر احتیاط واجب، باید زن بدن و موهای خود را بپوشاند.

آیت الله اراکی:
اگر پسر ممیز با نگاه به زن تحریک شود، بنابر احتیاط واجب، زن باید خود را از او بپوشاند.

آیت الله بهجت:
بنابر احتیاط واجب، زن باید بدن و موی خود را از پسر نابالغ که خوب و بد را می‌فهمد، بپوشاند.

آیت الله خامنه‌ای:
اگر پسر ممیز به مرحله‌ای برسد که نگاه کردن به او یا نگاه او به زن موجب تهییج شهوت شود، نگاه به او جایز نیست و زن باید خود را از او بپوشاند.

آیت الله خوئی:
بهتر است زن بدن و موی خود را از پسری که بالغ نشده ولی خوب و بد را می‌فهمد بپوشاند.

آیت الله سیستانی:
بنابر احتیاط لازم، زن باید بدن و موی خود را از پسری که بالغ نشده ولی خوب و بد را می‌فهمد و احتمال می‌رود نگاهش به بدن زن موجب تحریک شهوتش شود، بپوشاند.

آیت الله شبیری زنجانی:
احتیاط مستحب آن است که زن بدن و موی خود را از پسری که بالغ نشده و خوب و بد را می‌فهمد بپوشاند.

۲. پوشش زن در برابر پسر غیر ممیز:

تمام مراجع (به جز آیات عظام مکارم شیرازی و تبریزی):
پسر بچه غیر ممیز تکلیف ندارد و نگاه کردن به زن برای او بلامانع است. با این حال، بنابر احتیاط واجب، زن باید بدن و موی خود را از پسر غیر ممیزی که نگاه او موجب تحریک شهوت می‌شود، بپوشاند.

آیات عظام تبریزی و مکارم شیرازی:
پسر بچه غیر ممیز تکلیف ندارد و نگاه کردن به زن برای او اشکالی ندارد. با این حال، بهتر است زن بدن و موی خود را از او بپوشاند.

 

 

۳. دیدگاه آیت الله سیستانی درباره پوشش زن در برابر پسر نابالغ:

آیت الله سیستانی تأکید دارند که رعایت حجاب کامل در مقابل پسر ممیزی که هنوز به سن تکلیف نرسیده است، واجب است. همچنین در آغوش گرفتن دختر یا پسر ممیز توسط نامحرم، در صورتی که نقش محارم مانند پدر یا مادر را ایفا کند، جایز نیست. احتیاط لازم آن است که زن بدن و موی خود را از پسری که هنوز بالغ نشده و خوب و بد را می‌فهمد بپوشاند، به خصوص اگر احتمال می‌رود که نگاهش به بدن زن موجب تحریک شهوت او شود.

 

 

۴. دیدگاه آیت الله مکارم شیرازی:

آیت الله مکارم شیرازی معتقدند که احتیاط مستحب آن است که زن بدن و موی خود را از پسر نابالغ که خوب و بد را می‌فهمد و به حدی رسیده که نگاهش موجب تحریک شهوت می‌شود، بپوشاند. ولی پوشاندن صورت و دست‌ها تا مچ واجب نیست. همچنین، نگاه به عورت دیگری، حتی در آئینه یا آب صاف، حرام است، خواه محرم باشد یا نامحرم.

 

 

۵. مستحب بودن پوشش زن در مقابل پسر ممیز:

طبق فتاوی آیات عظام، زنان باید بدن و موی خود را از پسر ممیز بپوشانند؛ منظور از "ممیز" فردی است که به مسائل جنسی آگاهی پیدا کرده و از خوب و بد آگاهی دارد.

۶. نگاه به عورت کودکان:

تمام مراجع تأکید دارند که نگاه به عورت دیگران حرام است، حتی اگر این نگاه به دلیل انعکاس در آئینه یا آب صاف باشد. این حکم شامل نگاه به بدن کودک ممیز نیز می‌شود، مگر در مواردی مانند مادران که در شرایط ضروری می‌توانند بدن کودک غیر ممیز را لمس یا شستشو کنند.

 


در مجموع، مراجع مختلف فقهی برای پوشش زن در برابر پسر نابالغ و ممیز، با توجه به میزان آگاهی و تحریک جنسی آن‌ها، دیدگاه‌هایی متفاوت دارند. به طور کلی، زنان باید بدن و موی خود را از پسری که درک جنسی دارد، بپوشانند تا از تحریکات جنسی جلوگیری شود.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها