آخرین اخبار
۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶
بازدید:۳۰۴
صد آنلاین | عادت هایی وجود دارند که به منظور بهبود هوش همزمان با افزایش سن باید ترک کرد.
کد خبر : ۱۳۶۳۳۰

چگونه هوش خود را با افزایش سن تقویت کنیم؟

به گزارش صد آنلاین، یک حقیقت ساده در مورد پتانسیل انسان وجود دارد که هوش با افزایش سن از بین نمی‌رود؛ اما یک فرد نمی‌تواند با بزرگ‌تر شدن باهوش‌تر شود، مگر این که برخی تفکرات جدی را داشته و مایل به تغییر عادات خاص باشد. 

۸ عادت به طور خاص وجود دارند که می توانند توانایی حفظ سطح هوش در سنین بالا را مختل کنند:

 

۱. نادیده گرفتن نیاز بدن به استراحت

پیر شدن یک سفر است، نه یک مسابقه؛ اما اغلب، مردم با آن مانند مسابقه ای با زمان رفتار می کنند، خود را به حد نهایی رسانده و دعوت بدن برای استراحت را نادیده می گیرند. آن ها ممکن است فکر کنند با کمتر خوابیدن می توانند کارهای بیشتری انجام دهند، اما در واقعیت، این کار بی ثمر است.

خواب زمانی است که مغز اطلاعات را پردازش می کند، ارتباط برقرار می کند و خود را تمیز می کند. بنابراین وقتی فردی  خواب خود را کم می کند، در واقع مغز خود را از یک دوره بهبودی حیاتی محروم می کند.

نادیده گرفتن خواب می تواند باعث افزایش ساعت های اضافی در روز شود؛ اما می تواند هزینه بالایی داشته باشد. بنابراین، اگر فردی می خواهد با افزایش سن هوشیار بماند، باید مطمئن شود که به مغز خود استراحتی که شایسته آن است می دهد.

 

۲. تسلیم‌ در برابر ترس از شکست

ترس از شکست، طبیعت انسان است؛ اما گاهی ترس باعث می شود که ما یاد نگیریم و رشد نکنیم. هر تلاش ناموفق فرصتی برای یادگیری چیزهای جدید می دهد.

درک این موضوع که شکست پایان دنیا نیست، در واقع پایه های موفقیت را پی ریزی می کند. بنابراین، اگر فردی قصد دارد با بالا رفتن سن هوش خود را تیز نگه دارد، باید از شکست به عنوان فرصتی برای رشد مغز استقبال کند.

 

۳. عدم درگیر شدن در فعالیت ذهنی

مغز انسان اندامی شگفت‌انگیز است که می‌تواند مسیرهای عصبی جدیدی ایجاد کند و حتی نورون‌های جدیدی تولید کند، فرآیندی که به عنوان نوروژنز شناخته می‌شود. اما باید درک کنید که مغز مانند ماهیچه هاست، اگر از آن ها استفاده نشود، قدرت خود را از دست می دهند. این جاست که تحریک ذهنی وارد عمل می شود.

فعالیت هایی مانند خواندن، پازل، یادگیری زبان جدید یا نواختن یک آلت موسیقی مغز را فعال و درگیر می کند. آن ها توانایی‌های شناختی را به چالش می کشند و ایجاد این مسیرهای عصبی جدید را تحریک می کنند.

 

۴. بی توجهی به تمرینات بدنی

ذهن سالم در بدن سالم قرار دارد، بنابراین ورزش منظم برای بدن و مغز مفید است. ورزش جریان خون را به مغز افزایش می دهد و مواد مغذی و اکسیژن ضروری را فراهم می کند که به بهبود عملکردهای شناختی کمک می کند. آن‌ها همچنین اندورفین ترشح می‌کنند که به هورمون‌های «احساس خوب» معروف است و به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند.

 

۵. رژیم غذایی ناسالم

آنچه که یک فرد می خورد، به شدت بر عملکرد ذهنی او تأثیر می گذارد. مشاهده می شود که هنگام خوردن فست فود، احساس بی حالی افزایش می یابد و فرد برای حفظ تمرکز تلاش می کند.

از سوی دیگر، زمانی که فرد یک رژیم غذایی متعادل پر از میوه ها، سبزیجات، پروتئین های بدون چربی و غلات کامل داشته باشد؛ احساس فعالی و هوشیاری بیشتری می کند.

 

۶. اجتناب از تعاملات اجتماعی

در عصر دیجیتال پر سرعت، وسوسه انگیز است که به فضای کوچک خود عقب نشینی کنیم؛ اما باید پذیرفت که تعاملات اجتماعی نقش مهمی در حفظ سلامت شناختی دارند. ارتباط با دیگران مغز را برای تفکر، واکنش و سازگاری با موقعیت ها و دیدگاه های جدید به چالش می کشد و وضوح و انعطاف مغز را حفظ می کند.

 

۷. زندگی در یک محیط آشفته

وضعیت محیط اطراف می تواند توانایی های شناختی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. محیط آشفته به ذهنی آشفته منجر می شود. می تواند بر حواس غلبه کند، توانایی تمرکز را مختل کند و باعث شود فرد احساس ناراحتی کند.

 

۸. بی توجهی به سلامت روان

مراقبت از سلامت روان بسیار مهم است. استرس، اضطراب و افسردگی می توانند به طور قابل توجهی بر توانایی های شناختی تأثیر بگذارند و مانع از توانایی یادگیری و رشد شوند.

بنابراین، باید برای خودمراقبتی که شامل تمرین ذهن آگاهی و مدیتیشن می‌شود، وقت گذاشت و در صورت لزوم می‌توان به دنبال کمک حرفه‌ای بود، به یاد داشته باشید که هنگام حفظ و تقویت هوش، سلامت روان به اندازه سلامت جسمانی مهم است.

منبع: خبرنگاران جوان

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها