به گزارش صد آنلاین، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: از نظر بهداشت عمومی نوشیدن هشت فنجان آب در روز توصیه میشود و بسیاری مردم تصور میکنند نوشیدن مقدار زیادی آب مفید است.
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو در آمریکا یک بررسی سیستماتیک از شواهد موجود در این زمینه انجام دادند و به این نتیجه رسیدند هیدراته ماندن کافی بدن ممکن است به کاهش وزن کمک و از ابتلا به سنگ کلیه، میگرن، عفونتهای مجاری ادراری و افت فشارخون جلوگیری کند.
بنجامین برِیِر (Benjamin Breyer)، رئیس بخش اورولوژی دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو و یکی از پژوهشگران، گفت: شواهد روشنی درباره مزایای نوشیدن آب وجود نداشت؛ بنابراین تصمیم گرفتیم نگاهی دقیقتر به آن داشته باشیم.
در این پژوهش ۱۸ کارآزمایی تصادفی کنترلشده بررسی و گزارش آن به تازگی در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد. پژوهشگران بیشترین شواهد را به نفع نوشیدن آب برای جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه و کمک به کاهش وزن افراد یافتند. نوشیدن هشت فنجان آب در روز به طور چشمگیری احتمال ابتلا به سنگ کلیه را کاهش میدهد.
یافتههای چندین پژوهش نشان داد نوشیدن حدود شش فنجان آب در روز به کاهش وزن بزرگسالان کمک میکند؛ اما پژوهشی که روی نوجوانان انجام شد نشان داد نوشیدن کمی بیشتر از هشت فنجان آب در روز هیچ تأثیری ندارد.
پژوهشگران معتقدند تشویق مردم به نوشیدن آب قبل از غذا، اقدامی ساده و ارزان است که با توجه به افزایش شیوع چاقی، ممکن است دارای مزایای زیادی باشد.
یافتههای دیگر این پژوهش نشان داد آب ممکن است به پیشگیری از میگرن، کنترل دیابت و فشارخون پایین و همچنین پیشگیری از عفونتهای دستگاه ادراری کمک کند. بزرگسالان مبتلا به سردردهای مکرر، پس از سه ماه نوشیدن آب احساس بسیار بهتری داشتند.
نوشیدن حدود چهار فنجان آب بیشتر در روز به بیماران دیابتی که سطح گلوکز خونشان بالا بود کمک کرد. نوشیدن شش فنجان آب بیشتر در روز نیز به زنان مبتلا به عفونتهای مکرر دستگاه ادراری کمک کرد: میزان عفونت را کاهش و فاصله زمانی عود عفونت را افزایش داد. نوشیدن آب بیشتر به بهبود وضعیت جوانان مبتلا به فشارخون پایین نیز کمک کرد.
منبع: ایرنا