به گزارش صد آنلاین، احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تأکید کرد که مواد غذایی حاوی فیبر و آنتیاکسیدان میتوانند به کاهش اثرات آلودگی هوا کمک کنند.وی توصیه کرد که در این شرایط، میوههایی مانند سیب، پرتقال، نارنگی، لیمو، گریپفروت و هویج که حاوی پکتین هستند، برای کاهش خطرات ناشی از آلودگی هوا مفید خواهند بود. همچنین، دریافت سلنیوم که در ماهی، گوشت قرمز، غلات، حبوبات و تخممرغ موجود است، میتواند در مقابله با اثرات منفی آلودگی هوا مؤثر باشد.
اسماعیلزاده همچنین به نقش منیزیم در کاهش جذب فلزات سنگین مانند کادمیوم و دفع سرب اشاره کرد. سبزیجات با رنگ سبز تیره مانند اسفناج، جعفری، کاهو و برگ چغندر منابع خوبی از منیزیم هستند. این مواد غذایی همچنین میتوانند از تماس ترکیبات زیانبار آلودگی هوا با بدن بکاهند.
به گفته وی، مصرف ماهیهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ میتواند در کاهش تنگی نفس و اثرات التهابآور آلودگی هوا مفید باشد. همچنین، مصرف روزانه شیر و لبنیات کمچرب به دلیل کلسیم موجود در آن، میتواند جذب فلزات سنگین را کاهش دهد و از عوارض دستگاه گوارش در زمان آلودگی هوا جلوگیری کند.
اسماعیلزاده هشدار داد که در زمان آلودگی هوا باید از مصرف لبنیات پرچرب خودداری کرد، چرا که اسیدهای چرب اشباع موجود در این مواد میتوانند باعث کاهش کارایی سیستم ایمنی بدن و تشدید بیماریهای ریوی شوند.
در این شرایط که هوای تهران به وضعیت بسیار ناسالم نزدیک شده است و آلودگی هوا بهویژه بر افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان تأثیر بیشتری دارد، توصیه میشود افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب کرده و در صورت امکان از فضای بسته و ایمن استفاده کنند./ ایرنا