سه مکان مختلف برای دفن حضرت زینب مطرح شدهاند: شام (جنوب دمشق)، مصر (قاهره)، و بقیع (مدینه).
نظر رایج و معروفتر این است که حضرت زینب (سلاماللهعلیها) در شام، پس از اسارت اهل بیت امام حسین (علیهالسلام) در واقعه عاشورا، به خاک سپرده شدهاند. این مکان در نزدیکی دمشق قرار دارد.
برخی تاریخنگاران معتقدند که حضرت زینب (سلاماللهعلیها) پس از بازگشت از شام به مدینه، به دلیل فشار حاکم مدینه، به مصر مهاجرت کرد و در منطقهای به نام "سیده زینب" در قاهره سکونت گزید. وی پس از مدتها رنج و آلام در رجب سال ۶۲ هجری در مصر درگذشت و به خاک سپرده شد. در این مکان مسجدی به نام مسجد سیده زینب ساخته شده است که از قرنها پیش مورد توجه مسلمانان است.
دستهای از تاریخنگاران همچنین معتقدند که مرقد حضرت زینب (سلاماللهعلیها) در بقیع، در کنار دیگر اهل بیت پیامبر (صلىاللهعليهوآله)، واقع است. این دیدگاه بهویژه توسط فقیه مشهور سید محسن امین تأکید شده است.
مکان دفن حضرت زینب در مصر در طول تاریخ چندین بار بازسازی و مرمت شده است. اولین مرمت در قرن چهارم هجری و در دوران فاطمیان صورت گرفته و سپس در قرن ششم هجری، در زمان حکومت سیفالدین ابوبکر بن ایوب، بنایی در این مکان ساخته شد. بعدها، در دوران عثمانی و مصر محمد علی پاشا نیز، بازسازیهای متعددی در این مکان انجام شده است.
امروزه مقام حضرت زینب در محلهای به همین نام در قاهره قرار دارد و یکی از زیارتگاههای مهم مسلمانان به شمار میآید.