۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۹
سکته قلبی و مغزی، پیشگامان آلزایمر؛ شما هم در معرض خطر هستید؟
بازدید:۲۶۵
صد آنلاین | استادیار گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: کسانی که سابقه سکته قلبی و مغزی دارند نیز استعداد بروز علائم آلزایمر را دارند.
کد خبر : ۱۱۹۸۲۰

به گزارش صد آنلاین،بیماری آلزایمر، یکی از معضلات جدی بهداشتی در جهان است که نه تنها کیفیت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه به تدریج به عملکرد مغزی آسیب می‌زند. با شیوع روزافزون این بیماری، آمارها نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰، تعداد مبتلایان به آلزایمر به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. نگاهی به پیشینه‌های پزشکی افراد، مانند سابقه سکته‌های قلبی و مغزی، می‌تواند نشانه‌ای از خطر ابتلا به این بیماری باشد. بنابراین، آگاهی و تغییر سبک زندگی می‌تواند نقشی حیاتی در کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر ایفا کند.

 


استادیار گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: کسانی که سابقه سکته قلبی و مغزی دارند نیز استعداد بروز علائم آلزایمر را دارند.

 


مصطفی الماسی، در تعریف بیماری آلزایمر، اظهار داشت: آلزایمر، نوعی اختلال عملکرد مغزی است که در اثر آن، اندازه مغز کوچک‌تر شده و عملکردهای مغزی بیمار به تدریج تحلیل می‌رود. این بیماری، شایع‌ترین نوع زوال عقل یا دمانس است.وی افزود: شیوع بیماری دمانس یا زوال عقل در جهان تا سال ۲۰۲۰ حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون نفر تخمین زده شده بود و تا ۳۰ سال آینده تقریباً سه برابر شده و به حدود ۱۳۰ میلیون نفر می‌رسد. در ایران آمار دقیقی در دسترس نیست، اما تخمین زده می‌شود که ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر در ایران مبتلا به دمانس باشند.

 


الماسی ادامه داد: هر ۵.۵ سال، احتمال شروع آلزایمر در افراد ۲ برابر بیشتر می‌شود. این میزان در دهه ششم زندگی دو درصد جامعه و تا ۸۵ سالگی به ۳۰ تا ۴۰ درصد جامعه می‌رسد.

 


استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، در تشریح عوامل بروز آلزایمر، گفت: عامل دیگری که در بروز این بیماری نقش دارد و در طول حیات قابل دستیابی و تغییر است، عملکردها و ذخایر شناختی افراد است. میزان تحصیلات، مهارت‌ها، یادگیری زبان‌های دیگر، مطالعه، پژوهش، تعاملات اجتماعی، بازی‌های فکری، نوشتن، نقاشی کردن و سایر اقدامات، از جمله ذخایر شناختی افراد محسوب می‌شوند.

 


وی به نقش مهم و تأثیرگذار بیماری‌های قبلی عروقی به عنوان یکی از فاکتورهای خطر ابتلاء به آلزایمر اشاره کرد و افزود: دیابت ۱.۵ برابر، فشارخون ۲ برابر و چاقی ۱.۳ برابر احتمال بروز آلزایمر را افزایش می‌دهند؛ کسانی که سابقه سکته قلبی و مغزی دارند نیز استعداد بروز علائم آلزایمر را دارند.

 


الماسی ادامه داد: داشتن سبک زندگی سالم، دوری از مصرف چربی‌های ترانس یا اشباع نشده، داشتن رژیم غذایی مدیترانه‌ای که حاوی سبزیجات و میوه بیشتر است، داشتن فعالیت فیزیکی مناسب و توانمندسازی شناختی از جمله عواملی است که بر عملکرد مغز، تأثیر مثبت می‌گذارد.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها