آخرین اخبار
۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰
اسهال، نفخ و درد شکمی علائم این بیماری خطرناک است
بازدید:۱۶۷
متخصصان در بررسی‌های خود به ارتباطات اعصاب بین روده و مغز برخورد کردند که موجب می‌شوند، احساس دل‌شوره در فرد به وجود آید و این حس ناخوشایند می‌تواند با بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ای همچون پارکینسون، ام‌اس و دیگر اختلالات روانی مرتبط باشد.
کد خبر : ۱۰۰۹۱۸

به گزارش صد آنلاین، نوروفیزیولوژیست گفت: متخصصان در بررسی‌های خود به ارتباطات اعصاب بین روده و مغز برخورد کردند که موجب می‌شود احساس دلشوره در فرد به وجود آید و این حس ناخوشایند می‌تواند با بیماری‌هایی همچون پارکینسون، ام‌اس و دیگر اختلالات روانی مرتبط باشد.


میرشهرام صفری اظهار کرد: بیشتر افراد احساس دل‌شوره و دلهره خود را ناشی از اختلال اضطرابی می‌دانند، اما این احساس گاهی می‌تواند ناشی از بیماری‌هایی همچون پارکینسون و ام‌اس باشد.

وی افزود: متخصصان در بررسی‌های خود به ارتباطات اعصاب بین روده و مغز برخورد کردند که موجب می‌شوند، احساس دل‌شوره در فرد به وجود آید و این حس ناخوشایند می‌تواند با بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ای همچون پارکینسون، ام‌اس و دیگر اختلالات روانی مرتبط باشد.

نوروفیزیولوژیست تصریح کرد: روده و مغز، ترکیب شیمیایی عصبی مشترک هستند که با یکدیگر تعامل دارند و به همین دلیل زمانی که افراد احساس استرس و ترس را تجربه می‌کنند، دچار مشکلات گوارشی می‌شوند.

صفری با بیان اینکه بیماری مغزی می‌تواند به‌دلیل وجود مشکل در روده بروز کند، زیرا این سیگنال‌ها در جهت عکس نیز فرستاده می‌شوند، ادامه داد: در مبتلایان به بیماری پارکینسون شروع این عارضه که رشد بیش از حد باکتری روده کوچک نامیده می‌شود، شایع‌تر است.

وی گفت: از جمله علائم این بیماری اسهال، نفخ و درد شکمی است، همچنین نمی‌توان تعداد دقیق مبتلایان به این بیماری را اعلام کرد، زیرا اغلب تشخیص داده نمی‌شود یا با سندرم روده تحریک‌پذیر اشتباه گرفته می‌شود.

نوروفیزیولوژیست اضافه کرد: به گفته متخصصان، باکتری عامل این اختلال گوارشی ممکن است مواد شیمیایی تولید کند که بر اعصاب روده تأثیر می‌گذارد و با آسیب‌رساندن به مغز موجب بروز پارکینسون یا ام‌اس می‌شود.

صفری اضافه کرد: به گفته برخی متخصصان این حوزه، در حال حاضر تصور می‌شود، ابتلاء به این نوع از بیماری‌های عصبی با وضعیت خاصی از روده ارتباط دارد که به عوامل بیماری‌زا اجازه می‌دهد، به جریان خون راه پیدا کنند و در نتیجه در بدن واکنش آنتی‌بادی بروز می‌کند و پس از آن ممکن است عوامل بیماری‌زا به صورت مستقیم یا سیستم ایمنی به صورت غیرمستقیم به بافت عصبی آسیب برسانند و در نهایت نیز اعصاب آسیب‌دیده این سگینال‌های مخرب را به مغز منتقل می‌کنند و مشکلات مغزی و عصبی بعدی را به دنبال دارد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها