به گزارش مجله سلامت صد انلاین ، از آنجا که ادویه جات جز یکی از مواردی هستند که به نظر میرسد نسبت به دیگر مواد غذایی آشپزخانه مدت زمان مصرف طولانی دارند، ممکن است از مدت زمان تاریخ انقضای آنها مدتها گذشته باشد، اما همچنان در کابینت آشپزخانه شما موجود باشن
در واقع شما باید علاوه بر توجه به تاریخ انقضای مندرج بر روی ادویه ها، به حفظ کیفیت تازگی آنها نیز دقت کنید، چراکه بنابر دلایلی که ممکن است فرآیند انقضای محصول را تسریع کنند، حتی ممکن است لازم باشد کمی زودتر از پایان زمان انقضا، دیگر آن ادویه را مصرف نکنید.
علامت ادویهای که قابل مصرف نیست
اگر احساس میکنید شکل ظاهری ادویه دیگر به مانند روز اولی که خریداری شده نیست؛ بهتر است دیگر آن را مصرف نکنید. نظر یکی از سرآشپزهای حرفهای آن است زمانی که ادویه به حالت نمناک و یا گلولهای درآمده، دیگر نباید مصرف شود. چرا که این حالت نشان میدهد رطوبت به داخل ادویه نفوذ کرده و موجب ایجاد شرایط قارچ و کپک در آن شده است.
همچنین یک کارشناس صنایع غذایی میگوید بهتر است در مصرف ادویه جات احتیاط شده و آنها را به صورت تازه مصرف کرد. وی نیزبه شدت تاکید میکند که هر گونه حالت نمناکی یا گلوله شدن ادویه جات به منزله قارچی شدن و کپک این مواد است و در عین حال نگهداری طولانی مدت ادویه و استفاده این ادویههای کهنه و مانده درغذاها موجب مسمومیت غذایی میشود.
همچنین یک کارشناس دیگرمربوط به مواد غذایی آشپزی بر این باور است که بهترین کار، استفاده از ادویه جات به طور تازه و طبیعی است و ادویه جات تازه، رنگی شفاف و روشن دارند و درواقع زمانی که رنگ ادویه به حالت کدر در میآید، نشانه کهنگی و فاسد شدن آن است.
وی همچنین اظهار داشت کیفیت بو و طعم ادویه نیز به واسطه این کهنگی از بین خواهد رفت؛ بنابراین سعی کنید مدت زمان نگهداری ادویهها در کابینت آشپزخانه خود را کنترل کنید. در واقع این باور اشتباهی است که تصور کنید طول مدت زمان مصرف این ماده غذایی، زیاد است.
به گفته یک کارشناس و در عین حال مبتکر مواد غذایی، اگر چه مدت زمان مصرف برخی ادویههای اورگانیک تا بیش از سه سال در نظر گرفته شده، اما گاهی تا مدت شش ماه بیشتر کارایی لازم را ندارند.
تاریخ انقضای ادویهها
همچنین اگر چه برای بعضی ادویهها تاریخ انقضا چهار سال و برای برخی دیگر که حاوی برگهای خشک هستند، مدت زمان سه سال در نظر گرفته شده، اما در کل بهتر است در همان سال اول میزان کیفیت آنها هنگام مصرف بررسی شود. در عین حال بهتر است ادویه جات در مقادیر کم و به اندازه نیاز خریداری شوند تا با کیفیت بهتری مورد استفاده قرار گیرند و به نوعی این کار مانع از فساد این گونه مواد غذایی شود.
این کارشناس مواد غذایی همچنین به شیوههای نگهداری ادویه در محیط منزل به شدت توصیه میکند و اظهار میدارد که نگهداری در شرایط معرض هوا، نورو رطوبت به شدت موجب فساد ادویه جات میشود؛ لذا این مواد بایستی درشرایط محیطی خنک و تاریک نگهداری شوند. "