به گزارش صد آنلاین ، سماق حاوی ۷۱ درصد کربوهیدرات، ۱۴ درصد فیبر، ۱۹ درصد چربی و ۵ درصد پروتئین است. همچنین ویتامین C، ویتامینهای B۱، B۲ و B۶، آنتی اکسیدانهای تانین ها، آنتوسیانینها و فلاونوئیدها در سماق وجود دارد.
سماق باعث بهبود قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، کنترل دیابت نوع دو، افزایش حساسیت به انسولین و ... خواهد شد. همچنین سماق باعث بهبود درد ماهیچهای در ورزشکاران میشود و آنتی اکسیدانهای خون را افزایش میدهد.
مصرف روزانه شربت سماق تازه همراه لیمو به مدت ۴ هفته توصیه میشود؛ چرا که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
اثرات مهم سماق بطور خلاصه به شرح زیر است:
سماق بهبود دهنده زخم ها، بند آورنده خون، ضد اسهال و درمان کننده اسهال خونی است.
مصرف سماق تحمل بیماران دیابتی را نسبت به گلوکز افزایش می دهد.
سماق بصورت غیر رقابتی آنزیم زانتاتن اکسیدزا را مهار کرده و از این طریق باعث کاهش اسید اوریک خون در بیماران مبتلا به نقرس می شود.
سماق دارای اثر ضد میکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از میکروارگانیسم های خطرناک و بیماری زاست.
اثرات ضد ویروسی سماق بر روی تعدادی از ویروس ها، بخصوص ویروس های تنفسی، از جمله آنفولانزای نوع A و B، پارا آنفولانزای تیپ ۳، آدنوویروس تیپ ۵ و ویروس سرخک بسیار موثرند.
همچنین عصاره سماق اثرات ضد قارچی چشمگیری از خود نشان داده است.
سماق دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و خنثی کننده رادیکال های آزاد، همچنین اثرات ضد سرطانی قابل توجهی است.
خواص مهم دیگر سماق که مورد مطالعه و تایید قرار گرفته است، عبارتند از: ضد التهاب، ضد موتاژن، ضد سرطان و ضد مالاریا.