به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، مرتضی صانعی طاهری گفت: با اینکه هوش مصنوعی توانسته در قسمتهای مختلف حوزه سلامت وارد شود، اما به دلایل زیاد از جمله پیچیدگیهای حوزه پزشکی باعث حذف پزشک نشده است و از اینکه هوش مصنوعی بتواند، تمام فعالیتهای یک پزشک را انجام دهد، فاصله بسیار زیادی داریم.
وی با تاکید بر اینکه در آینده پزشکانی موفقتر خواهند بود که بتوانند با هوش مصنوعی فعالیت کرده و از این مهارت بهره ببرند، تصریح کرد: میزان تاثیرپذیری رشتههای مختلف پزشکی از هوش مصنوعی متفاوت است و برخی رشتهها مثل رادیولوژی بسیار تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به برپایی سی و نهمین کنگره انجمن رادیولوژی ایران که ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در محل هتل المپیک برگزار میشود، افزود: یکی از محورهای اساسی کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران نقش هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی است که مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت. در این کنگره چالشهای مربوط به هوش مصنوعی و نیز مباحث دیگر از جمله تصویربرداری سیستم عضلانی/اسکلتی، زنان و بارداری، سر وگردن و همچنین اخلاق پزشکی در رادیولوژی ارایه خواهد شد.
به گفته صانعی طاهری، از هوش مصنوعی میتوان در تسریع و افزایش دقت تصویربرداری، کاهش دوز اشعه دریافتی بیماران، پردازش سریعتر و دقیقتر تصاویر، ارتقای کیفیت تصویربرداری قلبی عروقی، تشخیص سریعتر سرطانها، تصویربرداری سایر ارگانها و تصویربرداری جنین میتوان بهره گرفت.
وی ادامه داد: از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی میتوان به وقتدهی بیماران، کمک به انتخاب بهترین پروتکل درمانی به منظور تعیین میزان اشعه دریافتی و در روند تصویربرداری بازسازیها، افزایش کیفیت تصاویر، اندازه گیری ها، مستند سازی، کمک به جمع آوری و استخراج اطلاعات بیماران نام برد.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران یادآور شد: یکی از نمونههای بارز مطالعات هوش مصنوعی در رادیولوژی در دوران پاندمی کووید بود که پزشکان سراسر دنیا با حجم بالای کار و کار طاقت فرسا و شرایط بحرانی تشخیصی روبرو بودند. انجمن رادیولوژی نیز تجربه مدیریت موفقی برای ارایه خدمات تله رادیولوژی و ارائه خدمت به هممیهنان سراسر کشور داشت.
وی گفت: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگترین کنگرههای تخصصی پزشکی در کشور به شمار میرود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیستها و سایر رشتههای تخصصی است. این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیستها، دستیاران رادیولوژی و رشتههای مرتبط و نیز با حضور بیش از ۴۰۰ سخنران به ارایه جدیدترین دستاوردهای علم تصویربرداری خواهد پرداخت.